textařské a redakční služby

Nové oči pro Příbram

13.12.2013 08:59

Příbramská nemocnice má nově vybavené oční oddělení. Nachází se v rekonstruovaném křídle D1 budovy monobloku a vybavení vyšlo na 72 milionů korun. Dalších 200 milionů korun plynulo z veřejných rozpočtů na samotnou rekonstrukci křídla D1.

Slavnostní otevření za přítomnosti středočeského hejtmana Josefa Řiháka se uskutečnilo včera. „Příbramská nemocnice je svým očním oddělením proslulá u nás i v zahraničí. Primář Michal Bodnár je doslova pojmem v oboru oční medicíny a jsem moc rád, že pracuje právě v příbramské nemocnici,“ řekl hejtman.

Budova monobloku, v jejíž části má nyní své zázemí oční oddělení, prošla v minulých letech rozsáhlou modernizací. Jsou zde nové inženýrské sítě, okna, zateplení, nové zdravotnické technologie. Ty lékařům umožní daleko přesnější diagnostiku onemocnění předního i zadního oka. Zpřesní i diagnostiku a léčbu glaukomového onemocnění. Samostatnou ambulanci budou mít také dětští pacienti. Kvalitativně se výrazně posune také diagnostika a léčba onemocnění sítnice. Nový operační sál umožní díky moderním přístrojům kvalitnější i zcela nové výkony.

„Chystáme ještě dokončení a vybavení iktového centra a další investice do příbramské nemocnice celkem za více než 100 milionů korun,“ doplnil Řihák.

sdb

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.