textařské a redakční služby

Nové autobusy přispívají k ekologičnosti provozu i vyššímu komfortu pro pasažéry (FOTOGALERIE)

21.03.2014 07:54

Dobříš (Příbramsko) - Do června letošního roku bude probíhat realizace projektu modernizace vozového parku společnosti Bosák Bus, která využívá veřejných zdrojů z dotačního programu pro střední Čechy. Výše poskytnuté dotace činí 5.410.800 korun (40 procent).



Záměrem tohoto projektu, který probíhá od září 2012, je modernizace vozového parku ve formě nákupu tří nových nízkopodlažních autobusů Iveco Crossway LE 12 m, které splňují emisní normu Euro 5. Autobusy umožňují pohodlnou přepravu osob se sníženou pohyblivostí a orientací. Z tohoto důvodu jsou částečně nízkopodlažní vozidla vybaveny výklopnou mechanickou plošinou umožňující snadný nástup i výstup cestujícím na invalidním vozíku, seniorům i rodičů s kočárky.

„Cílem projektu je vedle modernizace a obnovy vozového parku i zájem dopravce zvýšit kvalitu poskytovaných služeb v rámci veřejné autobusové dopravy. Cestujícím, především pohybově handicapovaným občanům a starším lidem, kteří mají problémy s mobilitou, i rodičům s malými dětmi, chceme umožnit dostat se pohodlně jak na úřady, tak i do zdravotních zařízení nebo za nákupy,“ sdělil pribramag.cz Jan Bosák, jednatel společnosti Bosák Bus. „Zároveň dbáme na zvýšení ekologičnosti dopravy a chceme pomoci rozvoji regionu Dobříšska, jehož obyvatelé jezdí pravidelně i do hlavního města za prací či kulturou,“ dodal Bosák.

Pořízené autobusy jsou nasazeny na linkách v oblastech Dobříšska, Příbrami a Nového Knína
a provoz podléhá v režimu závazku veřejné služby Středočeského kraje.

Společnost Bosák Bus je jednou z deseti dopravců Středočeského kraje, jejichž projekt prošel hodnotícími kritérii a byl přijat k realizaci.

Firma patří od roku 2007 do skupiny Arriva, která je po akvizici v roce 2013 součástí skupiny Deutsche Bahn.


Tip: Snímky najdete na našem FB profilu – www.facebook.com/pribramag.

sdb



Diskusní téma: Nové autobusy přispívají k ekologičnosti provozu i vyššímu komfortu pro pasažéry (FOTOGALERIE)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.