textařské a redakční služby

Nezaměstnanost v Příbrami se nedaří zkrotit, je největším problémem

01.02.2014 18:35

Při periodickém zveřejňování statistik nezaměstnanosti se Příbram objevuje na jedné z posledních příček ve Středočeském kraji, v regionu je tedy dlouhodobě jedna z nejvyšších nezaměstnaností.
 
Jako nejpalčivější problém, s kterým si dlouhodobě neví rady politické reprezentace na komunální i nadregionální úrovni, označili nezaměstnanost i oslovení občané v Příbrami. Vyplývá to ze studie společnosti Proces.

„Téměř polovina (45,1 %) respondentů by finance města směřovala prioritně na rozvojové aktivity podporující zaměstnanost,“ stojí ve zprávě. Další důležitou a v poslední době velmi diskutovanou otázkou, je kriminalita, resp. bezpečnost ve městě.

„Vysoká kriminalita byla velmi často uváděna jako největší problém města. Nejnebezpečnějšími lokalitami ve městě jsou podle názorů občanů zejména okolí nádraží a místních ubytoven,“ uvádí se ve zprávě.

Nezaměstnanost je potíž i pro místní podnikatele a neziskové organizace, které se zapojily do průzkumu. „Proto je důležité nadále zlepšovat podmínky pro podnikatelské prostředí a přilákání investic do města. Podle podnikatelů však chybí kvalitnější dopravní infrastruktura, zejména lepší napojení na Plzeň, a dokončení obchvatu města,“ uvádí se ve výzkumné zprávě.

Jak jsme také v jednom z posledních komentářů na tomto serveru uváděli, problémem je, že zejména v průmyslové zóně Balonka chybí po Wheelbratoru (Disa) další větší investor. Ten by napomohl nejen ke snížení nezaměstnanosti, ale sekundárně by přinesl zakázky pro menší příbramské firmy nebo živnostníky. V první trojici největších zaměstnavatelů v Příbrami se tak ocitají Oblastní nemocnice Příbram a Město Příbram, jež využívají finance z veřejných rozpočtů.

sdb

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.