textařské a redakční služby

Neohlášená návštěva na bazéně: Pikrt našel nedostatky, mají být rychle odstraněny

09.01.2014 14:57

Příbram (Příbramsko) - Stížnosti občanů na služby poskytované příbramským plaveckým bazénem vyústily tento týden v neohlášenou návštěvu příbramského starosty Pavla Pikrta.  

„Cílem mé návštěvy bylo zjistit, jaká je situace okolo provozu aquaparku v současných dnech. V těch minulých se totiž ozývaly z řad občanů kritické hlasy týkající se čistoty bazénu, dále funkčnosti některých zařízení, ale také zápachu, který způsobil jednomu z dětí problémy s dýcháním,“ řekl Pikrt. .

Starosta kontroloval šatny, sprchy, sušárny, prostor malého i velkého bazénu, vířivky, dětské brouzdaliště, páru a poslední kroky vedly do strojovny. Zde si prohlédl a nechal se informovat o technickém stavu kotlů a také se podíval na nově instalovanou UV lampu, která by na sebe měla vázat organické nečistoty a měla by zamezit koncentraci vázaného chloru.

„Na kotlích je vidět, že dosluhují, že jsou na pokraji životnosti a potřebují výměnu. S vyčleněním finančních prostředků na jejich nákup je počítáno v rozpočtu na rok 2014. Co se týče UV lampy, prozatím ji máme zapůjčenou. Po zkušebním období zvážíme, jestli přistoupíme k její koupi nebo nějakému pronájmu či leasingu. Vše bude záležet na finanční náročnosti,“ uvedl starosta.

Starosta s ředitelem příspěvkové organizace Sportovní zařízení města Příbram Stanislavem Holobradou ihned konzultovat nedostatky jako chybějící protiskluzové pásky u vstupu do vířivek či nátěr konstrukce brouzdaliště. Tyto věci by se měly řešit v následujícím období.

Na tekoucí studené vodě ve sprchách či instalaci sprchové hlavice ve sprše u páry bylo podle slov starosty zapracováno a nedostatky byly odstraněny. Je nyní na řediteli SZM, zda sáhne k některým personálním či jiným opatřením.

Tip: Snímky naleznete na facebook.com/pribramag.

sdb

Diskusní téma: Neohlášená návštěva na bazéně: Pikrt našel nedostatky, mají být rychle odstraněny

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.