textařské a redakční služby

Nenechme se koupit za naše vlastní peníze (GLOSA)

29.09.2014 15:27

Je výsadou vládnoucích stran, že mohou část reklamní kampaně přesunout na obecní či státní kasu. A představitelé naší radnice toho využívají v hojné míře. K propagaci sebe samých mají dokonce vlastní zpravodaj Kahan.

Je to jednoduché. Celé volební období si budeme dělat, co se nám zlíbí, s nikým se bavit nebudeme, a těsně před volbami postavíme pár zajímavých staveb, pořádně je „zpropagujeme“ a bude to zase v pořádku.

Všichni si pamatujeme kauzy minulého volebního období, nebylo jich málo: vedení knihovny, prodej I. polikliniky, směna pozemků okolo parkovacího domu… Vzedmula se vlna nespokojenosti občanů a kvůli některým z těchto kauz probíhá policejní vyšetřování. A najednou má být všechno smazáno jen proto, že se postavila cyklostezka a můžeme lépe parkovat ve Školní ulici. Ale uvědomme si, že takové investice jsou prostě úkolem radnice, za to jsou placeni z našich peněz.

Podívejme se na minulé volby. Tehdy to zafungovalo. Radnice postavila s velkou pompou chodník do Žežic a volební body byly doma. Až pak se ukázalo, že šlo o černou stavbu, která byla povolena až téměř za rok zpětně. Nikdo se ani dodnes nesnažil pozemky pod chodníkem vykoupit nebo se jinak s vlastníky dohodnout. Za normálních okolností by bylo zle. Řadový občan nemůže beztrestně postavit daleko drobnější stavbu bez stavebního povolení (nebo oznámení). Vedení radnice to pomohlo ke znovuzvolení a od té doby uplynulo spoustu času. Vše je zapomenuto.

Co se dozvíme o problémech nové cyklostezky za rok? Bylo tentokrát vše v pořádku? Už teď víme o jejích nedostatcích, článků na toto téma najdete dost. A tak se ptám: Necháme se opět opít rohlíkem?


Obsah příspěvku nemusí vyjadřovat stanovisko radnice.
Jiří Holý

Fotogalerie: Nenechme se koupit za naše vlastní peníze (GLOSA)

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.