textařské a redakční služby

Němci na týden v Čechách (FOTOGALERIE)

03.03.2015 07:44

V únoru proběhla už podruhé česká část výměnného pobytu mezi studenty Gymnázia Příbram a partnerského Gymnázia Immanuela Kanta v německém Lachendorfu. Čeští studenti tak po čtyřech měsících navázali na svou návštěvu Německa. Po příjezdu hostitelé své vrstevníky ubytovali ve svých domovech, kde pro ně byla přichystaná veškerá péče až do soboty.

Letošní téma programu byly drogy, alkohol a jiné závislosti. První den probíhal v rámci tématu, a to zprvu návštěvou v centru adiktologických služeb Magdaléna v Příbrami. Zde studenti získali základní informace o drogách a dále byli seznámeni s tím, co společnost poskytuje, jako jsou sociální a zdravotní služby a účinná pomoc osobám závislým na návykových látkách. Následně studenti odjeli do Mníšku pod Brdy, kde pro ně byla přichystána prohlídka v Terapeutické komunitě Magdaléna. Areálem všechny účastníky provedl klient zdejší komunity a ukázal jim možnosti, kterým se mohou věnovat ve volném čase.
 
Na další den, a to na středu, byl připraven pro hosty nejlákavější bod programu – návštěva Prahy. Goethe Institut byl hlavním cílem dlouhé výpravy. Zde byla připravená řada aktivit, při nichž se němečtí studenti mohli naučit několik českých slovíček, která byla pro oba jazyky výslovností stejné.

Na čtvrtek byla naplánovaná autentická prohlídka pivovaru Plzeňský Prazdroj. Zde poznali suroviny, ze kterých se pivo vaří, svezli se pivovarským autobusem do výrobny a viděli videa o výrobě piva. Jako příjemná tečka prohlídky byla degustace nefiltrovaného piva Pilsner Urquell.

V pátek vyrazili studenti do příbramského kina na dokument Katka, který mapoval 14 let života mladé narkomanky a jejího marného života se závislostí. Odpoledne byl další program, a to hodinové cvičení v Oxygenu. Po týdnu si tak všichni mohli po poslouchání a sezení protáhnout kosti.

V Příbrami se hosté podívali do Hornického muzea a na Svatou Horou a také se prošli obchody v Pražské ulici.

Vzhledem k úspěchu tohoto vydařeného projektu je možné těšit se, že vzájemné výměnné pobyty budou pokračovat i v následujících letech.

Michaela Růžičková, Gymnázium Příbram, Legionářů

Fotogalerie: Němci na týden v Čechách (FOTOGALERIE)

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.