textařské a redakční služby

Nejtragičtější začátek roku na dráze za posledních šest let

03.02.2014 16:40

Praha - Drážní inspekce letos v lednu zaznamenala nejvyšší počet střetů vlaku s člověkem i usmrcených osob. Při 33 střetech zemřelo 22 osob, což je v porovnání s prvním měsícem roku 2013 nárůst v počtu usmrcených o téměř 47 %.

Drážní inspekce již první den letošního roku evidovala ve svých statistikách tři usmrcené a jedno vážné zranění v důsledku střetu vlaku s osobou, čímž se tento den zapsal do statistik Drážní inspekce jako nejtragičtější první den roku od vzniku Drážní inspekce (2003).

„Ačkoliv dalších pět dní se na železnici obdobná nehoda neudála, tak celkový součet všech střetů vlaku s osobou v lednu se zastavil na čísle 33, což je o 94 procent více než v roce 2013. Statisticky tak v lednu vyšla více než jedna nehoda na jeden den, a to Drážní inspekce letos evidovala celkem 10 dní bez střetu vlaku s osobou,“ sdělil dnes pribramag.cz mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.  

V lednu Drážní inspekce zaznamenala i historicky nejvyšší počet usmrcených, kterých bylo bez nehod na železničních přejezdech, celkem 22, tedy o sedm více než za stejné období loňského roku. Současně se pětinásobně zvýšil  počet zraněných, a to z loňských dvou na letošních deset.

Střet vlaku s osobou jsou druhem mimořádné události s nejvážnějšími následky na zdraví. Ve většině případů dochází k těmto nehodám na místech, která jsou ze zákona veřejnosti nepřístupná. „Lidé si často plně neuvědomují, jaké nebezpečí jim na železnici hrozí, pokud nebudou dodržovat platné právní předpisy, a riskují svůj život nezodpovědným chováním,“ dodal Drápal.

red
 

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.