textařské a redakční služby

Nakoupíte v příbramském Tesku. A za pokladnou potraviny odevzdáte

13.10.2014 06:54

Farní charita Příbram se společně s příbramskou prodejnou Tesco v sobotu 22. listopadu zapojí do Národní potravinové sbírky 2014. Během ní mohou lidé v příbramském supermarketu na Zdaboři nakoupit a následně darovat jídlo potřebným.

„Počet lidí v Příbrami, kteří potřebují využívat potraviny z potravinové banky, neustále stoupá – jedná se přibližně o 20 procent populace Příbramska. Tuto skupinu tvoří především matky samoživitelky, lidé bez domova nebo senioři,“ řekla ředitelka Farní charity Příbram Alena Ženíšková.

Lidé nakoupí podle vlastního výběru trvanlivé potraviny, které po zaplacení předají za pokladnami pracovníkům a dobrovolníkům charity, kteří je uskladní a následně předají potřebným. Akce začíná v osm hodin ráno a končí v osm hodin večer.

Dobrovolníci budou u vchodu rozdávat veřejnosti letáčky se seznamem konkrétních potravin. V tomto seznamu lidé naleznou například konzervy, sáčkové polévky, trvanlivé uzeniny, cukr, luštěniny, těstoviny, rýži, olej, sirupy, kompoty, čaje, mouku, krupičku, piškoty, cukrovinky nebo cereálie.

„V loňském roce se v rámci Národní potravinové sbírky vybralo více než 66 tun potravin, které byly následně rozvezeny matkám s dětmi v azylových domech, lidem bez domova, dětem do dětských domovů a dalším potřebným, jako například lidem s fyzickým či mentálním postižením. Část potravin putovala i do nízkoprahových zařízení,“ dodala Ženíšková.

red

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.