textařské a redakční služby

Muž z Příbrami podváděl na Aukru, přišel si na 18.000 korun

15.03.2014 19:11

Příbram (Příbramsko) - Z přečinu podvodu byl obviněn sedmadvacetiletý muž z Příbramska. V březnu loňského roku údajně podváděl na internetovém portálu aukro.cz.



„Pod smyšleným uživatelským jménem zde nabízel ke koupi externí harddisky a mobilní telefony. Jeho úmyslem však nebylo zboží dodat, protože ho neměl ani ve svém vlastnictví, cílem bylo získat finanční prospěch,“ sdělila pribramag.cz mluvčí příbramské policie.

V nejméně pěti případech mu sedli kupující na lep a dopředu mu zaplatili převodem na účet. Zakoupené zboží jim však nikdy nebylo doručeno, ani navráceny peníze. Prodávající s nimi následně přestal komunikovat. Celkem se obohatil o 18.000 korun.

„Policistům se operativním šetřením podařilo pachatele tohoto podvodného jednání vypátrat a nyní mu hrozí až dva roky za mřížemi. Při výslechu se dotyčný hájil tím, že mu harddisky a telefony dodavatel zřejmě zapomněl dodat. Kupujícím prý nechtěl nic slibovat, když nevěděl, kdy mu zboží přijde. Získané finanční prostředky však obratem použil na své životní náklady,“ dodala mluvčí.

red



Diskusní téma: Muž z Příbrami podváděl na Aukru, přišel si na 18.000 korun

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.