textařské a redakční služby

Musíme to opravit: Město reaguje na kritiku archiváře ohledně pojmenování ulice

16.07.2014 16:27

Musíme to opravit. Příbramská radnice ustupuje s plánem na změnu názvu Prokopské ulice, která vede od supermarketu Albert k soudu ve staré Příbrami. Stahuje vlastní návrh na pojmenování ulice Zdeňka Vojíře poté, co se radní seznámili s otevřeným dopisem archiváře Daniela Doležala (čtěte ZDE), který s tímto názvem nesouhlasí.



„Příbramští radní nakonec rozhodli vrátit materiál zastupitelstvu k opětovnému projednání. „I když to spoustě Příbramáků třeba nic neřekne, také si myslím, že by ulice měla nést jméno Špitálská,“ řekl místostarosta Ivan Šedivý (ODS).

Pojmenování podle Zdeňka Vojíře navrhla letopisecká komise, která vybírala ze zásobníků jmen, který vzniká pro tyto příležitosti. Město bylo současně upozorněno ministerstvem vnitra, že v Příbrami nemohou být ulice téhož jména. Prokopská ulice se nachází také na Březových Horách. Jaký název bude nakonec zvolen, rozhodnou zastupitelé na svém zářijovém zasedání.

V Příbrami se nachází dvakrát ještě Havlíčkova ulice – na Březových Horách a v blízkosti Q-klubu. Město předložilo návrh, aby se přejmenovala na Šemberova, ted po někdejším starostovi Březových Hor.

sdb
 

Diskusní téma: Musíme to opravit: Město reaguje na kritiku archiváře ohledně pojmenování ulice

Datum: 20.07.2014

Vložil: Vlado Srnka

Titulek: Nesmysl

Zastupitelstvo se tím bude opět snad zabývat. Uvidíme,jestli dají na odborníka nebo si povedou svou. Zajímalo by mně, konkrétně která osoba přišla s tímto návrhem . Je jen jasné,že to byl někdo z ČSSD. Kdo?

Datum: 17.07.2014

Vložil: Mlha

Titulek: Klaudova

Havlíčkova ulice dole v Příbrami by se klidně mohle odjmenovat a stala by se prodloužením ulice Klaudova, na kterou přímo a jako jediná navazuje.
Zeptejte se obyvatel té ulice, určitě přijdou s něčím originálním.

Datum: 17.07.2014

Vložil: pavel

Titulek: Komunistická arogance.

Přejmenování ulice po bývalém milicionáři a tím i komunistickém zločinci mohl navrhnout jen s prominutím blbec. A je mi úplně jedno, jaké vznešené jméno autora je za tím skryto. Nechápu, jak někdo, kdo má všech pět pohromadě, by dokázal navrhnout něco tak nejen obludného, ale i pitomého. To už můžeme pojemovat ulice i po Hitlerovi a Stalinovi, Gottwaldovi a dalších stvůrách. Legitimní by bylo v takovém případě i přejmenování nám. TGM na Mengeleho nebo Dzeržinského náměstí. Některým našim spoluobčanům by to nejspíš velmi vyhovovalo. Viďte pane Grebeníčku...?

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.