textařské a redakční služby

Most přes Litavku postaví Bögl a Krýsl, je projektován na stoletou vodu

11.03.2014 08:28

Příbram (Příbramsko) - Most přes Litavku v Příbrami vybuduje společnost Bögl a Krýsl. Firma nabídla nejnižší cenu, a to 10.623.800 korun, včetně DPH. O veřejnou zakázku se ucházelo 10 firem. „V soutěži se podařilo snížit cenu stavby oproti projektu téměř o polovinu. Předpokládaná cena veřejné zakázky byla stanovena na 21.141.218,35 korun s DPH,“ řekl středočeský hejtman Josef Řihák.

Během kompletní rekonstrukce mostu bude upravena místní komunikace, křižovatka, úprava vodního koryta Litavky, výstavba dvou opěrných zdí podél silnice nebo přeložka vodovodů.

Konstrukce mostu by měla odolat stoleté vodě s rezervou 50 centimetrů. Oprava mostu je v souladu se studií protipovodňových opatření města Příbram a tvoří protipovodňová opatření na říčce Litavce.

„V místě, kde Litavka protéká pod mostem, docházelo při každé větší povodni k zachycování větví a stromů přinášených velkou vodou. Tím se vytvářely hráze a Litavka se vylila do zahrádek, domů i na fotbalové hřiště,“ řekl Řihák.

Pro společnost Bögl a Krýsl jde v poslední době o vítězství v druhém větším tendru v Příbrami. Před několika týdny získala kontrakt na vybudování příbramské kompostárny a sběrného dvora.

sdb

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.