textařské a redakční služby

Ministři Brabec a Stropnický přijedou do Brd montovat informační tabule

14.01.2016 10:15

Příbram (Příbramsko) - Ministr životního prostředí Richard Brabec spolu s ministrem obrany Martinem Stropnickým navštíví v pátek 15. ledna chráněnou krajinnou oblast Brdy, která jako česká 26. CHKO vznikla počátkem letošního roku převážně na místě bývalého Vojenského újezdu Brdy.

Symbolického předání vojenského újezdu Brdy pod správu Agentury ochrany přírody a krajiny ČR se dále zúčastní náčelník Generálního štábu AČR generálporučík Josef Bečvář a ředitel AOPK ČR František Pelc.   

Při návštěvě budou ministři informovat mj. o aktuálním stavu pyrotechnické očisty území bývalého vojenského újezdu, stavem značení území nové CHKO a plánování turistických cest v něm.

Ministr Martin Stropnický v Jincích odmontuje z budovy bývalého újezdního úřadu tabuli Újezdní úřad, ministr Richard Brabec ji nahradí označením Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, Správa CHKO.

Následovat bude průjezd územím CHKO Brdy se zastávkou na střelnici Brda, kterou bude nadále využívat armáda, a na dopadové ploše Jordán u Benešova bunkru. Pod záštitou ministrů Brabce a Stropnického podepíší ředitelé AOPK ČR a Vojenských lesů a statků rámcovou smlouvu o vzájemné spolupráci zejména v oblasti praktické ochrany přírody a krajiny a péče, výzkumu, sledování a monitoringu přírody.

Zároveň zde bude signována i první realizační dohoda o tom, jakým způsobem budou společně v CHKO Brdy vyhledávat a vyznačovat stromy nebo mrtvé dřevo, které jsou důležité pro zvyšování biodiverzity v lesních porostech.

redakce Příbram ag.
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.