textařské a redakční služby

Minigranty letos pomohou také Domu pod hrází v Pečicích

30.06.2014 08:26

Příbram (Příbramsko) - Finanční podporu v rámci takzvaných Minigrantů, které rozděluje společnosti 1. SčV, letos dostal například Dům pod hrází v Pečicích, kde získané peníze použijí na schodolez. Ten umožní uživatelům domova překonávat schody a poskytne jim volný pohyb po domově. Další grant pomůže částečně zkvalitnit život šestnáctileté Veronice, která se narodila s Downovým syndromem.

„Hodně našich zaměstnanců pomáhá ve svém volném čase v různých neziskových organizacích. Právě jejich aktivitu chceme ocenit a podpořit tím, že vybranou organizaci a její projekt finančně podpoříme,“ uvedla Kristina Blaszczyková, tisková mluvčí společnosti.

Patří k nim například podpora alternativní výuky, osvěta zaměřená na ochranu přírody či pomoc handicapovaným lidem. „Naši zaměstnanci, kteří se v těchto organizacích aktivně angažují, jsou zárukou, že peníze jsou využity tím správným směrem,“ dodala Blaszczyková.

Letos se o minigranty přihlásilo třináct žadatelů. Šesti úspěšným, kteří se minulý týden účastnili slavnostního vyhlášení v příbramské restauraci Atollo, předala minigrant ředitelka Nadačního fondu Veolia Vendula Valentová a generální ředitel 1. SčV Ivan Eis.

Za sedm let trvání projektu Minigrantů podpořila firma prostřednictvím svých zaměstnanců 30 projektů za téměř milion korun.

red
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.