textařské a redakční služby

MHD Příbram: Další bezbariérové linky nebudou, s hlásiči zastávek do starých autobusů se nepočítá

23.07.2014 09:21

Novinky v městské hromadné dopravě  v Příbrami. S dalšími bezbariérovými autobusy, které využívají lidé s tělesným handicapem nebo rodiče s kočárky, se v Příbrami zatím nepočítá. V současnosti přes město jezdí linka č. 6, kterou obsluhují autobusy s bezbariérovým přístupem.



Čas od času jede nízkopodlažní autobus také na dalších linkách. Podle Ilony Trochové z odboru silničního hospodářství a investic městského úřadu to je ale z důvodu optimalizace využití vozového parku. Protože se tak děje nepravidelně, nemůže dopravce spoje označit v jízdním řádu, jelikož by je pak musel nasazovat vždy.

V příbramských autobusech městského hromadné dopravy se také nepočítá s masivním využitím zařízení na ohlašování zastávek. To by zejména v letní sezoně uvítal nejeden turista, který se pohybuje po Příbrami. V současnosti jsou hlásiče už standardně v nových autobusech, o dovybavení starých vozů se podle Ladislava Češky, vedoucího obchodní oblasti Příbram společnosti Arriva Praha, neuvažuje. Důvodem je nedostatek finančních prostředků.   

sdb
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.