textařské a redakční služby

Mezi projekty pro letošní rok zařadil kraj iktové centrum v Příbrami

31.01.2014 18:47

Praha - Iktové centrum příbramské nemocnice nebo rekonstrukce dobříšského gymnázia jsou nově zařazeny mezi klíčové projekty, které chce kraj v tomto roce realizovat.

„Nově jsme do zásobníku projektů zařadili takové, které považujeme z hlediska rozvoje kraje i zájmu občanů za nezbytné a rozhodně by neměly v našich plánech chybět. Jde například o sanaci skal v regionu Praha-západ, zateplení budovy sociálního zařízení v Hostomicích, iktové centrum v Oblastní nemocnici Příbram nebo o rekonstrukci dobříšského gymnázia,“ vyjmenoval některé z projektů středočeský hejtman Josef Řihák.

Iktové centrum by mělo zajistit dostupnost a kvalitu standardizované zdravotní péče poskytované pacientům v oblasti cévních mozkových příhod. Nemocnice získá multidetekrorový CT přístroj pro řízenou hypotermii, resuscitační lůžka, ultrazvukový přístroj pro vyšetřování kontrastní látkou a další vybavení v celkové hodnotě 25 milionů korun.

Rekonstrukce dobříšského gymnázia Karla Čapka zahrnuje opravy a zateplení střechy, rekonstrukci střechy nástavby nad šatnami, výměnu oken a dveřních konstrukcí, opravu a zateplení budovy či stavbu plynové kotelny. Rekonstrukční práce budou stát 24 milionů korun. Z toho dotace z ROP bude asi osm milionů a dotace ze Státního fondu životního prostředí zhruba půl milionu korun.

V aktualizovaném zásobníku projektů je i zateplení budovy sociálního zařízení Hostomice-Zátor s předpokládanými náklady ve výši 7,3 milionu korun, z toho dotace bude činit 4,3 milionu korun. „Zateplení co největšího počtu budov je pro nás v letošním roce prioritou. Uspořené peníze za energie budeme moci využít v jiných oblastech,“ řekl hejtman Josef Řihák.

sdb
 

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.