textařské a redakční služby

Městské jesle a rehabilitační stacionář (III.)

24.01.2015 18:27

Reorganizace sociálních a zdravotních služeb města Příbrami je velké téma. Pro větší informovanost a představení koncepce samotného fungování této oblasti radnice vydává potřebné informace tak, aby občané i samotní zastupitelé byli s touto problematikou dostatečně srozuměni.

Představení sociálních a zdravotních služeb Příbrami
Díl třetí: Městské jesle a rehabilitační stacionář

Většina rodin s malým dítětem řeší, kdy a kam zařadí svou malou ratolest do kolektivu, kde bude postaráno o jeho harmonický a správný vývoj a kde si bude postupně osvojovat všechny sebeobslužné a sociální dovednosti. Pro ty nejmenší jsou zde Městské jesle, jediné takové zařízení v Příbrami. Jeslové oddělení je určeno pro děti od šesti měsíců do dovršeného 4. roku. Stará se o ně odborný a vyškolený personál.

„Je to taková oáza klidu a pohody,“ zhodnotila jesličky při návštěvě místostarostka Příbrami Alena Ženíšková. „Paní ředitelka a její kolektiv odvádí výbornou práci a já jsem moc ráda, že máme ve městě takovýto typ zařízení pro nejmenší děti,“ pokračovala dále ve svém hodnocení.

V zařízení fungují i dvě oddělení rehabilitačního stacionáře. V prvním se poskytuje péče dětem do 7 let se zdravotním handicapem. Jsou zde děti s nejrůznějšími fyzickými a mentálními postiženími. V oddělení druhém je tato péče věnována dětem ve věku od 7 do 15 let, výjimečně i starším.

„V souvislosti s letošní účinností zákona č. 247/2014 Sb., o poskytování služby péče o dítě v dětské skupině, plánují Městské jesle a rehabilitační stacionář Příbram rozšířit své služby. Zaregistrováním dvou dětských skupin do evidence poskytovatelů u MPSV by byla i nadále poskytována zdravotnickými, pedagogickými a jinými odbornými pracovníky komplexní péče v souladu s plánem výchovy dítěte,“ uvedla ředitelka jesliček a rehabilitačního stacionáře paní Jitka Šnypsová.

V praxi to bude znamenat, že dětské skupiny budou i nadále plnit úlohu jako dosavadní jesle, jen v rámci jiného legislativního rámce. Dále bude platit, že o děti bude co nejlépe postaráno se zřetelem na individuální potřeby a specifika osobnosti každého z nich. Stejně tak bude zachován i rehabilitační stacionář pro děti do 7 let se specifickými potřebami.

Celé zařízení se stane součástí Centra zdravotních a sociálních služeb města Příbram, které by mělo začít fungovat od 1. 7. 2015.

Pavlína Svobodová, tisková mluvčí města Příbram
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.