textařské a redakční služby

Městská poradna se otevřela pro širokou veřejnost

18.06.2014 14:09

Příbram (Příbramsko) - Při příležitosti rozšíření služeb a změny sídla uspořádala dnes Poradna města Příbram den otevřených dveří. Akce se zúčastnila odborná i laická veřejnost a také vedení města v čele se starostou Pavlem Pikrtem. Poradna sídlí v ulici Čs. armády 5 v Příbrami IV – v budově sídla Městské realitní kanceláře.



Zúčastnění si nové prostory nejprve prohlédli a poté byli seznámeni s historií vzniku, vývojem poskytování odborného sociálního poradenství, s dosavadními výsledky a také s aktuálním rozsahem služeb této specifické sociální služby, která je zároveň první svého druhu ve Středočeském kraji.

„Bezplatné poradenství poskytujeme občanům od roku 2010. Cílem je poskytovat podporu a pomoc zejména občanům s dluhy, obětem trestné činnosti a domácího násilí, občanům v tíživé životní situaci a životní krizi, rodinám s dětmi, ale i osobám bez přístřeší nebo etnickým menšinám,“ popsal činnost poradny starosta Pavel Pikrt.

V nových prostorách poradny mohou klienti nově využít také právního poradenství a služeb psychologa. Všechny služby jsou poskytovány formou individuálních pohovorů s uživateli, kteří se na pracovníky poradny obrátí osobně, telefonicky, poštou nebo e-mailem. Služby jsou poskytovány bezplatně a ve vší diskrétnosti. Do poradny mohou přijít také mimo příbramští občané.

„Náklady na rekonstrukci nových prostor byly hrazeny především z vlastních zdrojů Odboru sociálních věcí a zdravotnictví (OSVaZ) a velkou měrou přispělo také Ministerstvo práce a sociálních věcí, od kterého dostáváme dotace. To zároveň přislíbilo, že služby, které podporovalo doposud, bude podporovat i nadále. Zajištěni bychom tak měli být i na příští rok,“ uvedl vedoucí OSVaZ Robert Dikan.

Občané mohou poradnu kontaktovat telefonicky nebo e-mailem.

Pondělí

12.00–17.00

13.00–16.00

Odborné sociální poradenství

Psychologické služby

Úterý

7.30–12.30

9.00–15.00

Odborné sociální poradenství

Právní poradenství

Středa

12.00–17.00

Odborné sociální poradenství

Čtvrtek

12:00–17:00

Odborné sociální poradenství

red

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.