textařské a redakční služby

Město udělalo chybu v dokumentaci k silnicím, termíny se prodlužují

25.03.2014 08:58

Příbram (Příbramsko) - Město Příbram coby zadavatel učinilo chybu při přípravě projektové dokumentace k opravě silnic ve městě, a prodloužilo tak termín, do kdy mohou uchazeči podat závazné nabídky.



Termín je nově posunut na 8. dubna, a to 8.30. Otvírání obálek proběhne tentýž den o půlhodiny později. K pochybení došlo při kopírování dat z projektu, kdy byla uvedena nesprávná výkresová dokumentace.

Jedna z firem si v průběhu výběrového řízení stěžovala také nato, že v soupisu prací jsou chybně zadané vzorce k rekapitulaci soupisu prací. Vedoucí odboru silničního hospodářství a investic Zdeněk Škaloud na výtku reagoval tím, že zadavatel neodpovídá za způsob výpočtu nabídkové ceny jednotlivými uchazeči. Z vyjádření vyplývá, že pokud má daný uchazeč zato, že některý součtový vzorec elektronického výkazu výměr neumožňuje výpočet nabídkové ceny, může si takový vzorec přizpůsobit vlastním poznatkům.

Příbram chce rekonstruovat ulici Čs. armády, Prokopská, Riegrova a K Drkolnovu. Podle projektové dokumentace to může veřejné rozpočty vyjít až na 39 milionů korun. Podrobnosti o zakázce jsme před časem zveřejnili ZDE.

sdb



Diskusní téma: Město udělalo chybu v dokumentaci k silnicím, termíny se prodlužují

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.