textařské a redakční služby

Město by mělo zase rozdávat sáčky na psí exkrementy (FOTOGALERIE)

16.03.2015 06:49

Je to všude kolem nás. Někde víc, někde míň. Menší, větší, různé tvary a barevné odstíny. A také všelijaké vůně. Občas do toho šlápneme a to je nemilé. Psí exkrementy. V této době, než se zazelená tráva, je toho spousta všude kolem nás. Na náměstích, trávnících, ulicích a narazíme na ně  také třeba před městským úřadem.

Všechno je v lidech. Pořídí si pejska, ale uklízet po nich se jim většinou moc nechce. To je špatně. Jak je to jinde?

V Paříži za neuklizení po psovi přijde pokuta 1000 euro, tedy 28.000 korun. V Londýně je taxa 1000 liber. V přepočtu 39.000 korun. Dovolí si tam někdo neuklidit? Asi ne. A v Příbrami? Jaká je pokuta za neuklizení po psovi? Nevím.

Městská policie občas provádí zátah na pejskaře, ale s jakým výsledkem? Třeba na náměstí na Březových Horách je největší množství v těsné blízkosti kamery Městské policie. Zaznamenala tato kamera někdy přestupek? Toť otázka. Každý majitel psa platí poplatek do městské kasy. Až do roku 2009 dostal po zaplacení balík igelitových pytlíků na exkrementy. Přišla krize, začalo se šetřit a pytlíky se nedávaly. A nedávají se dodnes. Měly by se ale opět dávat.

Technické služby pravidelně uklízejí po psech. Podílí se na tom, pracovníci co sbírají odpadky, tak se sbírá i pomocí speciálního vysavače. Ten je využívaný v pracovní době. Možná by bylo dobré, aby  vysavač pracoval až do večera a také o víkendech.

Po městě by mělo být i větší množství odpadkových košů. A třeba i speciálních košů na nedopalky z cigaret. Zaměstnanci TS by měli méně práce a přešli by třeba například na výrobu odpadkových košů. Městská policie by se měla zaměřit i na ty, kteří odhazují odpadky po ulicích.

Vladimír Srnka, bezpečnostní a dopravní komise města Příbram

Fotogalerie: Město by mělo zase rozdávat sáčky na psí exkrementy (FOTOGALERIE)

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.