textařské a redakční služby

Maratonu s Hrabalem se účastnilo 25 předčítačů

09.03.2014 09:48

V úterý 4. března proběhl ve školním klubu Gymnázia Příbram maraton čtení, ve kterém dominovaly povídky z děl Bohumila Hrabala. Knihovnice Edita Vaníčková ho uspořádala k 100. výročí narozenin, které by Bohumil Hrabal 28. března oslavil. Navázala tak na tradici školní knihovny, kterou před časem odstartoval maraton ve čtení Saturnina od Zdeňka Jirotky. Maraton začal v 10.00, kdy jako první přišli číst studenti kvinty a  3.B.

Během maratonu vždy jeden z žáků nebo i učitelů předčítal ostatním posluchačům část některé z povídek, následně se také zapsal na listinu, aby byl veden záznam o počtu čtenářů maratonu. Přijít se podívat, poslouchat i číst mohl každý, kdo měl příležitost či chuť.  Pro všechny účastníky připravila knihovnice připravila.

Celý maraton byl živě promítán ve vestibulu školy, aby měl každý možnost se alespoň během přestávek zaposlouchat do předčítaných povídek.

Během akce, která trvala do 17.00, se vystřídalo 25 předčítačů, kteří si užili jak specifický jazyk Bohumila Hrabala, tak jedinečnou atmosféru společného čtení.


Tip: Snímky najdete na našem FB profilu – www.facebook.com/pribramag.
Adéla Dobešová, Gymnázium Příbram, Legionářů

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.