textařské a redakční služby

Majitel firmy z Příbramska vytloukal staré dluhy i penězi vybranými od zaměstnanců

07.05.2014 09:57

Příbram (Příbramsko) - Před několika dny obvinili příbramští kriminalisté sedmatřicetiletého muže z trestného činu způsobení úpadku a dále z přečinu neodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení a podobné povinné platby.



„Dotyčný, jako jednatel a majitel stavební společnosti z Příbramska, měl již na konci roku 2007 vědět, že jeho firma je předlužená, není schopná dostát svým závazkům a vytvářet vlastní zdroje k pokrytí výdajů. Přesto obviněný ještě v roce 2009 a 2010 přijímal další závazky, které nebyl ale následně schopen zajistit a své dluhy hradil z přijatých záloh,“ popsala případ mluvčí policie Monika Schindlová. Svým jednáním ohrozil majetková práva dvacítky věřitelů, jejichž pohledávky přesahují tři miliony korun.

Majitel společnosti také za období asi pěti let nezaplatil za své zaměstnance zdravotní pojištění, pojistné na sociální zabezpečení a daně. Celkem srazil z mezd zaměstnanců 350.000 korun, ale povinné platby za ně již neuhradil. „Nyní hrozí obviněnému v případě odsouzení až tři roky odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

sdb



Diskusní téma: Majitel firmy z Příbramska vytloukal staré dluhy i penězi vybranými od zaměstnanců

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.