textařské a redakční služby

Láska – Pouto – Květina. Malý princ na Gymnáziu pod Svatou Horou (NÁZOR)

10.11.2015 12:00

Poušť. Pustina. Horko a zoufalo. Dva muži. Muži? Snad jen jeden muž a jakýsi chlapec. Setkání pohledů. Vážný a nechápající proti radostnému a svobodnému. Překvapující prosba: „Nakresli mi beránka“. Co jiného by se dalo od Malého prince očekávat…

Jeho vyprávění je vyprávěním o cestě, o hledání sebe sama a o nalezení toho, co je v životě důležité. Každý člověk může prožitím jeho příběhu získat inspiraci, odhodlání či naději. Zkrátka to, co v dané chvíli potřebuje. Možná právě proto oslovuje lidi po celém světě již desítky let.

A možná právě proto se dramatický soubor Gymnázia pod Svatou Horou rozhodl převést literární předlohu Malého prince na divadelní prkna. A úkol to rozhodně nebyl jednoduchý. Už jenom zprostředkovat a předat to neuvěřitelné množství poselství muselo být tvrdým oříškem. Naštěstí se ale vše povedlo a celkový výsledek je jednoduše kouzelný.

Nemalý podíl na celkově skvělém vyznění představení je jistě v režijní a dramaturgické práci Roberta Tylečka, herce příbramského divadla. Nesmíme ale zapomenout ani na výkony protagonistů, kterým jejich role až neuvěřitelně sedí. Díky čemuž jsou jejich projevy pravdivé a zasahující.

Za sebe vám po zhlédnutí předpremiéry vřele doporučuji dorazit na některou z repríz (12. 11. nebo 21.11 vždy od 19.00). Když se totiž na představení podíváte, na radu Malého prince, srdcem, a ne očima, něco vás uvnitř zahřeje. Jakési světlo, které vám posvítí na cestu v nastupujících tmavých dnech.

Jan Cvačka, student FF UK, absolvent GSHPB

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.