textařské a redakční služby

Květen v KJD: Přednášky o zádech, divech světa i zapomenutých brdských hradech

29.04.2014 12:10

Na úterý 13. května od 17.00 je pro návštěvníky připravena interaktivní přednáška Zdravá záda Martina Hojdy. Ta si klade za cíl příjemnou formou přimět posluchače k zamyšlení nad svým tělem a zejména uvědomit si, zda je ještě ve formě a nehrozí-li mu potencionálně problémy s pohybovou soustavou. Mnozí z nás už bohužel zažili, že je občas pobolívaly záda a rovněž někteří z nás museli vzniklou situaci i nějak řešit, neboť je limitovala v běžném životě, ať už bolestí či sníženou pohyblivostí. Přednáška má jak informační rovinu, ale tak i virtuální v podobě fotografií a videí, kvizovou, ale zejména i praktickou, kdy si budou moci posluchači vyzkoušet jednoduché testy a cviky i na svém těle.



V úterý 20. května od 17.00 proběhne přednáška Jany Froňkové na téma Staré a nové divy světa. Autorem unikátního seznamu sedmi starověkých divů světa je Filón Byzantský (2. století n. l.). Kromě pyramid se do současnosti žádný nedochoval. V roce 2007 rozhodlo v hlasování více jak sto milionů lidí z celého světa o sedmi novodobých divech světa. Na přednášce se blíže seznámíme s jednotlivými objekty z těchto seznamů.

Ve čtvrtek 22. května od 17.30 proběhne literární podvečer se spisovatelkou Kateřinou Tučkovou – autorkou knihy Žítkovské bohyně. Vysoko v kopcích Bílých Karpat žily odedávna ženy obdařené výjimečnými schopnostmi. Uměly léčit a pomáhat s kdejakým trápením, uměly poradit v nesnázích a také prý viděly do budoucnosti. Říkalo se jim bohyně a své umění si předávaly z generace na generaci…

V sobotu 24. května od 8.30 do 12,00 proběhne v knihovně Dopoledne plné knih, divadelních her a písniček. Pro děti a jejich rodiče je připravena výtvarná dílna, veřejné čtení, hudební vystoupení žáků sousední ZUŠ Příbram, ale i divadelní představení pohádky „Dlouhý, Široký a Bystrozraký“ v podání loutkoherecké skupiny Klubu DD.

V úterý 27. května od 17.00 nás provede Zapomenutými brdskými hrady Jiří Schmidt. Pro všechny, kteří hledají inspiraci na výlet či se zajímají o historii našeho regionu, bude připraveno devět hradů – jmenovitě: Ohrada u Dobříše, Hořovice, Vydřiduch, Řebřík, Mitterwald (Radeč), Mydlná, Hvožďany, Klabava, Březina a Vlčtejn.

Václav Chvál, KJD



Diskusní téma: Květen v KJD: Přednášky o zádech, divech světa i zapomenutých brdských hradech

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.