textařské a redakční služby

Křižák opět oživí Bednění

16.09.2015 19:22

Ve čtvrtek 24. září od 14.00 budou mít občané města Příbram možnost zúčastnit se na sídlišti Křižák kulturně zábavného odpoledne s názvem Bednění 2015. Akci organizuje zařízení pro děti a mládež Bedna neziskové organizace Ponton v rámci celorepublikového Týdne nízkoprahových klubů.

Akce Bednění nízkoprahového klubu Bedna se v Příbrami koná letos již počtvrté. Jejím cílem je podpořit kulturní život dětí a mladých lidí, pro které je běžná kulturní nabídka města nedostupná nebo mají specifické zájmy. „Děti a mladí lidé tráví často svůj volný čas pasivně, chybí jim pravidelná zájmová činnost, nemají motivaci ke smysluplným činnostem, nemají pozitivní vzory nebo mají nedostatečné podněty a zkušenosti s kulturními zážitky. Přitom kulturní seberealizace pozitivně ovlivňuje průběh dospívání a budoucí život těchto mladých lidí. A právě možnost seberealizace chceme skrze Bednění zprostředkovat,“ říká koordinátorka projektu Magdalena Kočová.

Odpolední Bednění je však určené i široké veřejnosti. Letošní ročník je jedinečný tím, že se zaměřil na pestrou a mladou pouliční kulturu. Na programu proto bude tvůrčí workshop ve streetdance a pouliční divadlo reprezentované workshopem, který bude věnovaný cirkus art. Doprovodný program bude zahrnovat soutěže dvojic na tanečních podložkách, výrobu vlastních ozdobných placek, dočasné airbrush tetování, pouliční malbu křídami a stolní fotbálek. Na programu bude i výtvarná soutěž „Nakresli své přání“. Soutěžící budou výtvarně ztvárňovat to, čeho by chtěli dosáhnout, po čem touží a co si přejí. Mladí se tak budou moci nejen naučit něco nového, ale ukázat veřejnosti i to, čím žijí, co je baví a v čem jsou dobří.

Akce Bednění je uskutečněna v rámci tzv. Týdne nízkoprahových klubů, kdy se po celé republice otevírají nízkoprahová zařízení pro děti a mládež veřejnosti. Návštěvníci tedy budou mít možnost po celou dobu akce nahlédnout do prostor NZDM Bedna, dozvědět se více o jejím fungování a popovídat si s pracovníky.

„Na Bednění, které se koná pod záštitou starosty města Jindřicha Vařeky, rádi uvítáme co nejvíce lidí. Vstup je zdarma, a to i díky finanční podpoře Města Příbram. Přijďte se pobavit, inspirovat a podpořit mladé lidi v umění. O netradiční zážitek bude jistě postaráno,“ doplňuje pozvánku pracovnice NZDM Bedna Kamila Zelená.

red

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.