textařské a redakční služby

Kriminalita na Příbramsku: Ukradené slunečníky; havárie s 3,5 promile; krádež kol

26.07.2015 13:47

Dva zloději ukradli slunečníky
Všímavý občan z Příbrami nám nahlásil dne 22. července, že spatřil krátce po jedenácté hodině večerní dva muže, kteří se schovávali do travnatého porostu v ulici Pod Kovárnami. Následně se vydali směrem k restauraci Na Vršíčku a o chvíli později se odtud vraceli s dvěma velkými slunečníky. Přivolaná hlídka zloděje na místě zadržela. Hodnota odcizených slunečníků činí 18 tisíc korun. Oběma mužům (27, 31 let) bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z přečinu krádeže ve spolupachatelství.

Řidič havaroval značně opilý
Na Dobříšsku došlo dne 22. července v noci k dopravní nehodě. Dvaatřicetiletý muž nezvládl řízení a narazil do zaparkovaného osobního vozidla s přívěsem, které následně ještě havarovalo do zdi domu. Policisté u lehce zraněného řidiče naměřili 3,5 promile alkoholu v dechu. Navíc se ukázalo, že má platný zákaz řízení až do roku 2018 a automobil si vzal bez svolení jeho majitele. Vzniklá škoda byla odhadnuta na 120 tisíc korun. Za přečin neoprávněné užívání cizí věci, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí nyní dotyčnému hrozí až dva roky odnětí svobody.

Krádeže kol
Dne 21. července v brzkých ranních hodinách vykradl zatím nezjištěný zloděj prodejnu se sportovními potřebami v Příbrami. Po vypáčení dveří odcizil dvě pánská kola v hodnotě 50 tisíc korun. Poškozením způsobil škodu, která je také ve výši 50 tisíc korun. Další dvě pánská jízdní kola zmizela následující den z kočárkárny panelového domu ve Slunné ulici v Příbrami. Jejich hodnota byla stanovena na osm tisíc korun.

Z koupě kradeného zboží se bude zpovídat 36letý muž. Ke konci června úmyslně získal dámské horské kolo v hodnotě pěti tisíc korun od dosud neustanovené osoby. Kolo poté dále prodal, ačkoliv si byl vědom, že pochází z trestné činnosti. Dne 25. června bylo ukradeno ze dvora domu v ulici Na Struhách v Příbrami. Dne 22. července kriminalisté muži sdělili podezření z přečinu podílnictví, za což stanovuje trestní zákoník až čtyřletý pobyt ve vězení.

Cyklista skončil v odtokovém žlabu
Ve Velké Lečici havaroval dne 22. července ve večerních hodinách 38letý cyklista. Při projíždění zatáčky nezvládl řízení a přejel do protisměru, kde spadl do žulového odtokového žlabu. Muž utrpěl lehké zranění a sanitka jej převezla do příbramské nemocnice. Způsobená škoda je ve výši 15 tisíc korun.

red

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.