textařské a redakční služby

Kraj přiklepl dvě velké zakázky, uspěl také MTStav Příbram

14.04.2014 16:21

Praha - Středočeští radní vybrali vítěznou firmu, která opraví budovu pro Památník národního útlaku a odboje v Panenských Břežanech a dostaví Domov pro seniory v Uhlířských Janovicích. V prvním případě to bude v Příbrami známá společnost MTStav Příbram, v druhém PSK – Průmyslové stavby a rekonstrukce.



„V zámku vznikne multimediální expozice protifašistického odboje, místo bude fungovat i jako kulturní centrum s besedami, přednáškami, pietními a jinými akcemi,“ uvedl středočeský hejtman Josef Řihák.

Památník bude tvořit spolu s Lidicemi a Terezínem určitý trojúhelník paměti národa daného období. Mimo zmíněné expozice o životě za protektorátu a odboje bude obsahovat i část věnovanou historii zámku.

„V projektu jsme pamatovali i na zpřístupnění památníku hendikepovaným a také na podporu rozvoje celého regionu. U památníku se budou sbíhat nové cyklostezky či cyklotrasy a kromě dalších služeb zároveň pracujeme na rekonstrukci zámeckého areálu tak, aby nádherná zámecká zahrada i přilehlá Santiniho kaple svaté Anny mohla sloužit veřejnosti,“ sdělil radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Firma MTStav Příbram zvítězila oproti předpokládané ceně ve výši 37,6 milionů korun bez DPH s nejlevnější nabídkou ve výši 24,8 milionů bez DPH.

Zakázku na dostavbu Domova pro seniory v Uhlířských Janovicích získala společnost PSK - Průmyslové stavby a konstrukce s cenovou nabídkou 107 milionů korun bez DPH. „Už dříve jsem říkal, že mojí prioritou je domov v Uhlířských Janovicích dostavět. Problém byl ale v tom, kde vzít peníze. Předpokládaná cena byla přes 171 milionů korun bez DPH, ušetříme tak přes 60 milionů,“ řekl hejtman Josef Řihák.

V prvním podlaží domova pro seniory se budou léčit pacienti s Alzheimerovou nemocí, další patro bude pro ležící pacienty. Další prostory budou sloužit k rehabilitaci. Domov seniorů v Uhlířských Janovicích se začal stavět už koncem 90. let. Stavbu ale po nějaké době zastavil tehdejší zřizovatel, okresní úřad, a to kvůli neúměrnému navýšení nákladů. Po zrušení okresů se stal investorem Středočeský kraj, od té doby byla budova ponechána ve stejném stavu.

sdb



Diskusní téma: Kraj přiklepl dvě velké zakázky, uspěl také MTStav Příbram

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.