textařské a redakční služby

Kovohutě vyrobily 500.000 tun olova na šachtové peci. Den před akcí Opět po roce (FOTOGALERIE)

17.10.2014 12:52

Ve čtvrtek 16. října 2014 přivítaly Kovohutě Příbram obchodní partnery, příznivce a další hosty na 18. ročníku společensko-prezentační akce Opět po roce. Setkání se koná každý říjen od roku 1997, kdy byla spuštěna ekologická šachtová pec na recyklaci olověných odpadů.

Ve středu 15. října v 17.13 byla na této šachtové peci vyrobena výroční půlmiliontá tuna surového olova (1997–2014). Firma představila současnou situaci, strategické záměry, priority, aktivity a novinky ze všech čtyř divizí. Seznámila hosty také s novinkami v externí a interní expozici hutnického muzea.

Zpestřením prezentací byla ukázka zlaté olympijské medaile střelce Jana Kůrky, vítěze malorážky z Mexika 1968, který se tradičně účastní akcí příbramské hutě (vč. jednoho odstartování Běhu Kovohutěmi) na základě předchozího mediálního partnerství Kovohutěmi vydávaného časopisu Xantypa a Českého olympijského výboru (2006–2012).

Následovalo předání knih „Manažeři se lvíčkem“ Janem Preclíkem, předsedou Hodnotitelské komise České manažerské asociace, vedení Kovohutí – předsedovi představenstva Milanu Sládkovi a generálnímu řediteli Jiřímu Dostálovi.

Mezi atrakce patřila projížďka drezínou (tentokrát šlapací Gerstner typ r. 1825 místo loňské tahací inspekční) po kolejích vlečky Kovohutí. Drezínu zapůjčil Václav Zahrádka ze svého Muzea železničních drezín v Čachrově u Klatov. S organizací této železniční atrakce opět stejně jako při Běhu Kovohutěmi pomohlo sdružení Rakovnicko-Protivínská dráha, které předvedlo historické uniformy a vydávalo pamětní jízdenky.

Hosté si dále v rámci volné zábavy tradičně zastříleli vzduchovkou, kuší ku ptáku dle tradic cechařského skoku přes kůži, v rámci ekologické osvěty v oblasti elektroodpadu házeli mobily na cíl, vyrazili medaile, zjistili svůj další osud při lití olova a přímo se seznámili s novinkami a projekty při exkurzi po provozech firmy.

Na programu bylo také pěvecké vystoupení členů Cechu příbramských horníků a hutníků a podnikového Cechu příbramských hutníků-olovářů.

red

Fotogalerie: Kovohutě vyrobily 500.000 tun olova na šachtové peci. Den před akcí Opět po roce (FOTOGALERIE)

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.