textařské a redakční služby

Na letošní ročník Běhu Kovohutěmi se můžete vydat speciálním vlakem

20.08.2014 16:14

Kovohutě Příbram. V sobotu 13. září se uskuteční 44. ročník Běhu Kovohutěmi, který má start a cíl na fotbalovém stadionu TJ Kovohutě v Lhotě u Příbramě.

Ranní hodiny budou patřit mládežnickým kategoriím. Nejmladší děti až po dorostenky a juniorky se utkají na tratích od 200 metrů do jednoho kilometru. Starší žáky čeká patnáctistovka a dorostence s juniory pak běh na tři kilometry. Delší mládežnické tratě povedou nově přes areál hutě.

Hlavní závod bude odstartován v 10.50 a měří 12.322 metrů po trase Lhota u Příbramě – Sádek – Drahlín – Obecnice – Oseč – Nové Podlesí – Lhota u Příbramě (podruhé jako Memoriál Karla Zemka). Ještě předtím (v 10.00) vyběhnou do svých závodů ženy-mílařky, které poběží 2766 metrů z Obecnice do Lhoty, a muži-mílaři změří síly na 5532 metrů měřící trati ze Lhoty do Obecnice a zpět (od 10.20).

Pořadatelé připravili k Běhu takzvaný Den Kovohutí, kdy jsou připraveny bezplatné atrakce pro děti a dospělé – skákací hrad, lití olova, ražba olověných medailí, vystoupení kynologů se cvičenými psy a mažoretek, fotbalová exhibice mládeže, ukázka výrobků (diabolky, pájky), prohlídka podniku vč. hutnického muzea a nově zvláštní vlakové spojení (nahrazuje tradiční svozový autobus) s označením „huťský expres“, který zajistí odvoz závodníků, diváků i ostatních zájemců z Příbrami do Kovohutí a zpět.

red

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.