textařské a redakční služby

Korzo Obora už v sobotu!

21.05.2015 05:32

Tuto sobotu se v Příbrami uskuteční akce, která přináší atmosféru pražského Karlova mostu, pařížského Montmartru nebo moskevského Arbatu na břehy příbramského rybníka. Korzo Obora se letos uskuteční pošesté a díky pořádajícímu příbramskému Spolku ve čtvrtek zažijete minimálně sedm hodin zábavy, pohodičky a nevšedních setkání se známými i neznámými tvářemi lidiček, umělců, hudebníků či kumštýřů různých stylů, směrů i národností. Kdy a kde? 23. května od 10.00 do 17.00 na Dvořákově nábřeží v Příbrami.

Původně se organizátoři nechali unést obdivem k českému velikánovi Járovi Cimrmanovi, který uměl Pražanům dát moře. „A protože občané příbramští nejsou o nic méně světoví, dal Spolek ve čtvrtek městu Karlův most. A taky Arbat a Montmartre. Aby všichni viděli, že na to v Příbrami máme,“ uvedl za pořadatele Libor Michvocík.

Zásadní myšlenkou KORZA OBORA je korzování, postávání a setkávání v příjemném prostředí kolem vodní plochy Hořejší Obory. To vše obalené v tónech hudby, kovářského kladiva, klapání loutek a letos i za dusotu Závodních ovcí a lapání po dechu chycených velryb. A to už jsme u programu.

Deset hudebních skupin, dvě divadla, Polévkový Šenk, občerstvení z Gruntu, kávička z Kaférny, pečivo z Obecnické pekárny, dobroty od Upekla a samozřejmě buřty s pívem. A také odpočinková zóna s kavárnou, čítárnou (a knižním bazárkem, jehož výtěžek půjde občanskému sdružení Jiná krajina), dětským designovým koutkem a zajímavými stánky se zajímavými věcmi. „Nebudou chybět rybáři, kteří ochočili ryby, aby se nechaly dětmi pochytat,“ přidává podrobnosti Michvocík a dodává, že letos poprvé bude Garážový výprodej. Aneb, přineste, co už jste několikrát překládali z místa na místo a nabídněte to. Vezměte si židličku, stolek - stačí krabice od banánů - a zbavte se nezbytných věcí. „Určitě jsme na něco zapomněli, a určitě bude něco úplně jinak. Nakonec, je to jedno. Korzo Obora je o korzování a překvapování,“ uzavírá Michvocík za Spolek ve čtvrtek.

Program:
10.00 Tomáš Rosa a Pepa Mrkáček (folkový přístřešek - FP)
10.30 M-Band (FP)
10.30 Zalezlíci (divadlo)
10.50 Annanna´s (rockový přístřešek - RP)
11.40 Pe a Pe (FP)
11.40 O.K.mžik (RP)
12.30 Origami (RP)
12.50 Jirka Hejnic, Michal Filina, Otto Hejnic (FP)
13.30 Ruda Hancvencl - Hvězdné dálky (divadlo)
14.00 Hulata (FP)
14.15 Závodní ovce (RP)
15.00 Kachna a Zodiac (FP)
15.30 Ruda Hancvencl - Hvězdné dálky (divadlo)
16.00 Pakáš (RP)

Pavlína Svobodová

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.