textařské a redakční služby

Konec vojenského újezdu je novou příležitostí pro Příbram i Brdy (NÁZOR)

16.12.2014 16:43

Od 1. ledna 2016 by Vojenský újezd Brdy měl být definitivně minulostí. Na pátečním jednání o tom rozhodla poslanecká sněmovna. Nyní zákon projedná Senát Parlamentu ČR a následně jej musí schválit prezident. Současný stav komentuje příbramský starost Jindřich Vařeka:

Jsem velmi rád, že nakonec i v Poslanecké sněmovně vyhrál zdravý rozum a dokonce tak výrazným poměrem. Nové vedení města jak za Hnutí ANO 2011, tak za TOP 09 záměr ministerstva obrany od samého počátku podporovalo a zřetelně se k tomu vyjádřilo už před komunálními volbami.

Ve zrušení vojenského újezdu, zpřístupnění jeho území veřejnosti a především ve vzniku CHKO Brdy vidíme příležitost pro rozvoj turistiky v našem regionu a tím i lepší podmínky jeho budoucí ekonomické prosperity. Věřím, že i rozvojem cestovního ruchu na Příbramsku se nám podaří postupně řešit neblahé dědictví minulosti, nejvyšší nezaměstnanost ve Středočeském kraji.

Rád bych však upozornil na to, že zrušením brdského vojenského újezdu a vznikem CHKO Brdy teprve začíná naše práce. Byli bychom rádi, aby sídlo CHKO bylo v našem městě. Chceme do Příbrami a do Brd přilákat turisty.

To ale znamená, že jim také musíme nabídnout město, které se jim bude líbit, kde se budou moci vyspat a dobře najíst, kde najdou řadu dalších kvalitních služeb i možností jak prožít čas, který u nás stráví.

Situace je mimo jiné také příležitostí pro místní podnikatele, aby turistům tyto služby poskytli v kvalitě, na jakou jsou zvyklí. Město Příbram jim určitě rádo vyjde vstříc a již hledáme možnosti, jak jim i konkrétně pomoci. Nezapomínáme, že v roce 2016 bude město hostit i významné setkání evropských hornických měst. Věřím, že jeho účastníkům budeme moci představit jak přívětivou Příbram na počátku nové prosperity, tak i naše krásné Brdy, které se po dlouhých 88 letech znovu vrací občanům.


Obsah příspěvku nemusí vyjadřovat stanovisko redakce. Redakční titulek.
Jindřich Vařeka, příbramský starosta

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.