textařské a redakční služby

Konec Pavla Novotného: Vítězství příbramské opozice s nádechem hořkosti

16.07.2014 10:17

Odvolání Pavla Novotného je jasné vítězství příbramské opozice nad zaběhnutými pořádky v Příbrami. Politické vedení radnice v podobě koalice ODS a ČSSD dosadilo do čela jedné z klíčových společností, které vlastní město Příbram, člověka, jenž nebyl schopen doložit své vzdělání. Souvislosti dokonce zjišťuje policie, která šetří možný podvod nebo padělání veřejné listiny.



„O případ se hned od počátku začala zajímat opozice v příbramském zastupitelstvu, ale město soustavně mlžilo. Tlak se nakonec projevil v tom, že Novotný sám rezignoval, rada jej v pondělí jen formálně odvolala,“ řekl opoziční zastupitel za TOP 09 Příbram Václav Švenda.

Tristní na celé kauze je to, že Novotný byl do funkce jednatele Městských lesů Příbram dosazen na konci roku 2012. Vykonával ji téměř dva roky, pobíral odměnu, měl zásadní vliv na směřování společnosti (například kauza štípárny v Trhových Dušníkách nebo netransparentní výběrová řízení) a ovlivňoval hospodaření.

Nebylo to příliš dlouho? „Jistě, je to zasloužené vítězství příbramské opozice, ale má pachuť toho, že občanští a sociální demokraté na radnici tento stav udržovali tak neúnosně dlouhou dobu. A to navzdory kritice některých zastupitelů i občanů,“ podotkl Švenda.

Někteří lidé považují za problematickou i skutečnost, že za toto selhání radnice nevyvodil nikdo politickou odpovědnost. Současný starosta Pavel Pikrt (ČSSD) tehdy ještě nestál ve vedení radnice. Řídil ji Josef Řihák (současný městský zastupitel za ČSSD), ale především se Pavel Novotný dostal do funkce bez výběrového řízení na osobní doporučení místostarosty za ODS Václava Černého. Všichni odmítají výzvy k rezignaci. „Ukazuje se, že i přes zcela jasné selhání není koalice ODS a ČSSD schopna uznat svou chybu a vyvodit z ní nějaké personální důsledky,“ dodal Švenda.

red

Diskusní téma: Konec Pavla Novotného: Vítězství příbramské opozice s nádechem hořkosti

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.