textařské a redakční služby

Kočárkárna neprodána. Zástupci SVJ tvrdí, že dostali doporučení od města, jak vysokou mají dát nabídku

17.06.2014 12:25

Příbram (Příbramsko) - Příbramští zastupitelé neschválili prodej bývalé kočárkárny v čísle popisném 60 v Příbrami VII. Původní prostor o výměře 17 metrů čtverečních byl rekolaudován na nebytový prostor.



Do nepříjemné situace se na zastupitelstvu dostala vedoucí příbramské městské realitní kanceláře Věra Černá. Žadatelům o koupi nebytového prostoru údajně radila, jakou částku mají do nabídky napsat. Černá nebyla na zastupitelstvu přítomna a nyní se z důvodu svého pobytu v lázních nemůže k celé záležitosti vyjádřit.

Minimální prodejní cena, která byla zveřejněna realitní kanceláří, činila 60.000 korun. V termínu pro podání nabídek byly doručeny celkem čtyři nabídky, z nichž nejvyšší byla nabídka Václava Němce na částku 77.777 korun. Společenství vlastníků bytů v tomto domě, které o odkup prostoru projevilo také zájem, předložilo nabídku 60.100 korun.

Podle vyjádření předsedkyně společenství vlastníků v tomto domě si chtěli obyvatelé bývalou kočárkárnu nechat a zachovat v ní prostor pro kola a kočárky a také instalovat monitorovací systém. Ten by obyvatelé domu chtěli využít k zabránění neoprávněného vstupu do objektu, ke kterému v současné době dochází.

Obyvatelé domu vyjádřili obavy, že vítězný uchazeč zde zřídí ubytovnu. Ten však jejich tvrzení vyvrátil s tím, že si chtěl vybudovat kancelář. „Když si nájemníci zaplatí elektřinu, jsem schopen jim tam kameru bez problémů umístit,“ uvedl Němec.  

O dalším osudu nebytového prostoru se bude podle příbramského starosty Pavla Pikrta nadále jednat.

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.