textařské a redakční služby

Klidovou zónu Ryneček vybuduje MTStav

28.07.2014 08:07

Klidová zóna Ryneček v Příbrami. Téměř 8,8 milionu korun bez DPH půjde z veřejných rozpočtů na vybudování Klidové zóny Ryneček. Ve výběrovém řízení vyhrála příbramská společnost MTStav Příbram.

Projekt  navazuje  na  budování cyklostezky  podél  Příbramského potoka, kterou v současnosti staví společnost Invessales. Stezka spojuje centrum města s areálem přírodního koupaliště a sportovišť Nový rybník.

Projekt  vytváří  uprostřed  louky  zábavně  herní  a  sportovní  areál ,  kde  jsou  umístěny  dětské  herní prvky  (lanová pyramida se skluzavkou, provazochodec, šeptadlo, domečky nazvané Skřítek a Laboratoř).

Vedle  nich  jsou  umístěny  cvičební  prvky  pro  seniory nebo rodiče s dětmi. Dále zde bude umístěno lanové centrum, které je složeno z osmi věží ve výšce čtyř metrů nad okolním terénem. Prostor bude chráněnou ochrannou dopadovou sítí. Poslední  prvek představuje  lanová dráha,  kterou  se  lezec  sveze  zpět  na  terén.

Centrem tohoto areálu je dřevěný altán s dvojicí toalet. Altán poskytne ochranu před sluncem a deštěm, současně může sloužit pro pořádání pikniků. Část jeho prostoru je osazena dvěma stoly s lavičkami a část je volná.

Areál bude vybaven mobiliářem ve zpracování antivandal. Jedná se odpadkové koše, stojany na kola, lavičky a pítkem, které by mělo sloužit současně pro tento sportovní areál i pro provoz cyklostezky. Prostor bude monitorován kamerou napojenou na kamerový systém městské policie.

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.