textařské a redakční služby

Když je problém, za všechno mohou média (GLOSA)

28.01.2014 11:22

Na včerejším zastupitelstvu se diskutovalo mj. o kácení v ulici 28. října. Vedení města se tak nějak nemohlo shodnout, jak se vlastně informace dostala k veřejnosti. Sociální demokraté pak řešili vnitřní spor mezi tím, co slíbili voličům (za starostování Řiháka), a co se nyní snaží prosadit (za starostování Pikrta). Starší anketa, kterou si město zadalo, vyzněla totiž tak, že lidé z ulice 28. října jsou většinově proti kácení. V jiné souvislosti – v otázce kriminality – se uvedlo, že média něco zkreslila.

Aby tedy bylo patrné, jak informace o kácení dostala mezi lidi a že média aspoň v této věci nic nezkreslila, publikujeme kompletní tiskovou zprávu příbramské radnice starou jen několik dnů:

„V příbramské ulici 28. října se bude na jaře kácet

Správce zeleně – Technické služby města Příbrami na jaře roku 2014 provedou probírku lipové aleje v ulici 28. října. Bude vykáceno přibližně 62 kusů lip z celkového počtu 155 jedinců, které byly vybrány na základě znaleckého posudku Ing. Jaroslava Kolaříka, Ph.D., znalce v oboru arboristika.

Důvodem kácení je rozvolnění značně zahuštěné výsadby (stromy vysazené asi před 60 lety ve sponu cca 8 m dosáhly již takové velikosti, že nemají dostatek prostoru pro další zdárný vývoj). Tím dojde ke zlepšení stanovištních poměrů ponechaných stromů.

„Tímto kácením se zároveň zlepší světelné poměry v přilehlých bytech a noční osvětlení ulice uvolněním těles veřejného osvětlení,“ vysvětlil starosta města Ing. Pavel Pikrt.

Ponechané lípy budou ošetřeny dle doporučení výše uvedeného posudku, do kterého lze nahlédnout na odboru životního prostředí (Mgr. Komancová, tel. 318 402 478).“

sdb
 

Diskusní téma: Když je problém, za všechno mohou média (GLOSA)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.