textařské a redakční služby

Kácení stromů v Příbrami: Když v hluku motorových pil zanikne hlas veřejnosti (GLOSA)

06.02.2014 16:31

O kácení desítek lip v jedné z příbramských ulic, která má být rekonstruována, rozhodnou nakonec zastupitelé. Proč? Protože se zvedla vlna kritiky veřejnosti a vedení města neví, co si s nastalou situací počít. Tak ten horký brambor nechá na zastupitelstvu.

Udělá modelově to stejné, co udělalo vedení radnice před více než dvěma lety, když se občanů ptalo, zda chtějí lípy vykácet. Většina obyvatel vyslovila nesouhlas. Protože ale tato anketa byla míněna pouze jako gesto pro veřejnost v duchu „podívejte, jak s vámi radnice komunikuje“, zmizela kdesi v útrobách úřadu. Zjevně si na ni nikdo nevzpomněl, když byl před pár měsíci zadán posudek odborníkovi na arboristiku. Nebo se počítalo s tím, že občané na své rozhodnutí zapomněli. Jedno horší než druhé.

Nyní je radnice v nezáviděníhodné pozici. Jedni ji vyčítají, že kašle na názor veřejnosti, který od ní získá pomocí ankety. Další mohou právem vyčítat, že se nedrží posudku odborníků, kteří doporučili vykácení stromů.

A k čemu dojde na jednání zastupitelstva? Nikdo ze zastupitelů není odborníkem. Odborným podkladem je studie, která doporučuje kácení. Ale občané kácení nechtějí. Nastane vzrušená debata, která nebude ani tak reflektovat situaci v příbramské ulici, ale spíše názorové rozdíly zastupitelů na to, jak ve městě řešit podobné situace.

Přitom řešení je snadné – ptát se, ale přitom i naslouchat.

sdb
 

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.