textařské a redakční služby

Jsou Brdy připravené přejít pod civilní správu? (NÁZOR)

13.03.2014 14:53

Poslední dobou se zde diskutuje o budoucnosti Brd a padají různé argumenty pro a proti. Já osobně si pokládám neustále otázku, zda je toto území připraveno přejít pod civilní správu. Své pochybnosti jsem vyslovil již u požárního zabezpečení.

Událost včerejšího dne, kdy mě kolega od dobrovolných hasičů z Obecnice upozornil na to, že byla nalezena další nevybuchlá munice, ve mně jen prohlubují tyto pochybnosti. Utvrzují mě v tom, že tento vojenský újezd na přejití pod civilní správu není řádně připraven.

Nalezená munice byla kilometr od Obecnice, jen pár metrů od silnice Obecnice–Zaječov  mimo dopadové plochy. Včera tuto munici odborně odstranili pyrotechnici z Vojenské policie. Kolik muže být v této oblasti ukryto takto nevybuchlé munice a proč se tak spěchá s převedením tohoto prostoru pod civilní správu, aniž by zde proběhla řádná očista toho prostoru?

Nemělo by se v tomto postupovat zodpovědněji a nejprve provést řádnou očistu, a až pak následně zcivilnit prostor? Já se domnívám, že ano. Jaký názor na to budou mít poslanci, kteří o osudu Brd budou rozhodovat, se jistě brzy dozvíme z diskuze, až budou projednávat zákon o zrušení vojenských újezdů v poslanecké sněmovně. Podle mého názoru by se ale tyto závažné bezpečnostní rizika neměli podceňovat.


Obsah příspěvku nemusí vyjadřovat stanovisko redakce.

Martin Poulíček, radní města Příbram a zaměstnanec Středočeského kraje

Diskusní téma: Jsou Brdy připravené přejít pod civilní správu? (NÁZOR)

Datum: 17.03.2014

Vložil: Vl. Srnka

Titulek: munice

Munice,která je na fotografiích, je z druhé světové války. Té se nachází v okolí Příbrami takové množství,o kterém se lidem ani nezdá. A nacházet se bude i nadále. A hrozby,že se někomu něco stane,jsou liché. V případě,že s municí nebude nikdo hýbat,žádné nebezpečí nehrozí. Munice je dost hluboko v zemi. Já sám jsem našel detektorem mnoho munice . Je zapotřebí pouze zavolat 158 a policie se už postará sama. Tato munice je zde 70 let a nikdy se nic vážného nestalo. A to po munici prošlo mnoho lidí a projelo spousta zemedělské techniky.

Datum: 14.03.2014

Vložil: lukáš

Titulek: ...žvásty

... to jsou od vás "žvásty.".....právě jako z doby kterou ve svém příspěvku popisujete. Asi jste to zase psal po pár pivech ve své oblíbené hospůdce.Nicméně co to mění na tom, že Brdy skutečně očistěny od munice nejsou a podle tvrzení armády do doby kdy má přejít do civilní správy ani nebudou.Stále tu na ruzných diskusích tvrdíte, že chce slyšet argumenty a nález nevybuchlé munice kousek od vesnice je pádný argument.

Datum: 13.03.2014

Vložil: pavel

Titulek: Pan Poulíček vždy spěchá pomalu. Asi i k ohni.

Spěchá??? Od roku 2010 do roku 2016. 6 let to je tedy spěch. Zdá se, že někteří politici opravdu nespěchají, chodí pomalu, mluví pomalu a myslí ještě pomaleji. Jakoby zůstali trčet někde v sedmdesátých letech minulého století. U autora je to obzvlášť pozoruhodné, protože v té době ještě asi ani nežil. Ale chová se stejně jako tzv. "politici" té doby.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.