textařské a redakční služby

Jsme plavecký bazén, nikoliv wellness centrum (NÁZOR)

30.01.2014 13:28

Dovolte mi reagovat na stále se opakující výtky týkající se teploty vody v bazénu. V první řadě musím podotknout, že pocitové vnímání teploty vody je zcela subjektivní u každého návštěvníka.

Každý člověk vnímá chlad a horko jinak, takže slovní vyjádření „voda v bazénu či ve vířivkách je studená“ je z hlediska požadované nápravy nic neříkající údaj. V případě stížností je třeba říci: „voda v bazénu měla teplotu tolik stupňů celsia“.

Pak lze zareagovat na danou stížnost a můžeme zjistit, jestli jsme dodrželi stanovenou teplotu naším provozním řádem, který schvaluje Krajská hygienická stanice (KHS).

Podle provozního řádu se teplota plaveckého a dětského bazénu udržuje od 26 °C do 28 °C.

Vířivky mají rozmezí od 28 °C do 32 °C. Bazény s vyšší teplotou vody v bazénu a ve vířivkách určitě jsou, ale ty mají stanoveny jiné hygienické parametry od KHS. Tato zařízení se nazývají lázně nebo wellness centra.

Domnívám se, že teplota je stanovena správně s ohledem na to, že Příbramští jsou hlavně plavci.  Příbramský plavecký oddíl má dlouhou tradici ve výchově plavců s výraznými plaveckými úspěchy. Relaxační a wellness centra musíme zatím navštěvovat jinde.


Obsah příspěvku nemusí vyjadřovat stanovisko redakce. Redakční titulek.

Jiří Holobrada, ředitel SZM

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.