textařské a redakční služby

Jitko, nebudeme za loajalitu nabízet posty. Odstup, vyzývá Stefanidesovu starosta Vařeka

13.11.2014 18:25

Tisková mluvčí příbramské radnice Pavlína Svobodová rozeslala do médií výzvu starosty Jindřicha Vařeky, který vyzval zastupitelku Hnutí ANO Jitku Stefanidesovou k rezignaci. Ta se údajně provinila tím, že nekomunikuje s dalšími členy a nevysvětlila své odlišné hlasování na ustavující schůzi zastupitelstva. Přetiskujeme celé znění.



Vážená Jitko!

Vzhledem ke vzniklé situaci, spojené s tvým postojem na ustavujícím zasedání městského zastupitelstva a následně také s ohledem na tvé vyjádření pro ČTK, byla svolána schůzka našich zastupitelů a členů našeho hnutí. Na tuto schůzku jsi byla pozvána, abys měla možnost nám svůj postoj vysvětlit a zdůvodnit. Pochopitelně jsme předem akceptovali, že máš na svůj názor demokratické právo. Na svolanou schůzku jsi se však nedostavila.

Protože ses na schůzku nedostavila již poněkolikáté, společně jsme tedy došli k názoru, že nám tím zřetelně dáváš najevo, že již nemáš zájem s námi nadále spolupracovat. Náhradnice, Jiřina Michalová, je naopak ke spolupráci připravena a je ochotna dodržovat jak naše programové prohlášení, tak i naši koaliční smlouvu, na jejímž plnění mají naši partneři z TOP 09 eminentní zájem a která je také základem našeho společného fungování v městském zastupitelstvu. I my pochopitelně v žádném případě nechceme tuto smlouvu jakkoliv porušovat, naopak chceme vždy vystupovat jako spolehlivý koaliční partner.

Tvé konání na prvním zasedání zastupitelstva města Příbrami bylo nejenom v rozporu s koaliční smlouvou, ale dokonce jsi koalici Hnutí ANO a TOP 09 vystavila nebezpečí chaosu nebo dokonce neúspěchu.

Dovol nám také připomenout ti první tezi etického kodexu Hnutí ANO:  „Naše působení v komunální politice povedeme s důrazem na odbornost a funkčnost. Politiku neděláme kvůli moci, naším cílem je správné řízení“. Proto nechceme a nebudeme podporovat známé praktiky minulého vedení – to znamená: za loajalitu rozdávat posty.

Dobře víš, jak dlouho příbramská veřejnost toužila po změně. Stojí za tím úsilí mnohých lidí a my všichni společně jsme této změny nakonec dosáhli! Teď, když jsme dostali od voličů šanci dokázat, že to jde lépe a kdy je před námi opravdu spoustu práce, se pochopitelně nechceme vyčerpávat vnitrostranickými spory, které by mohly mít pro naši společnou práci a vizi lepší Příbrami nedozírné následky.

Druhým, snad ještě závažnějším problémem je tvé chování vůči některým kolegům z Hnutí ANO. Systematickým a soustavným šířením nepravdivých tvrzení porušuješ nejenom zásady a principy Hnutí ANO, ale ohrožuješ i dobrou pověst některých z nás. My, zastupitelé města Příbrami za Hnutí ANO, považujeme tvé chování za lidsky neomluvitelné a zároveň ti sdělujeme, že pokud budeš v tomto konání pokračovat, někteří z nás budou zvažovat řešení tohoto problému právní cestou.

V této chvíli nám nezbývá nic jiného, než vyzvat tě ke složení mandátu. Domníváme se, že takové řešení je v dané situaci pro nás i pro tebe nejrozumnější. Rozhodně všichni oceňujeme tvoji předchozí práci pro dobrou věc a děkujeme ti za ni. Věříme, že nám dáš za pravdu v tom, že trvale vlekoucí se spor by nebyl dobrý ani pro nás a zcela určitě ani pro Tebe. Proto doufáme, že náš postoj pochopíš a budeš naši žádost bez problémů akceptovat.


Redakční titulek. Obsah příspěvku nemusí vyjadřovat stanovisko redakce.
Jindřich Vařeka, lídr ANO Příbram

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.