textařské a redakční služby

Jarní výuka na dopravním hřišti by se měla stihnout

07.02.2014 12:58

Příbram (Příbramsko) - Na příbramské radnici v současnosti finišují přípravy související s podepsáním smluv se státním podnikem Diamo, a to o bezúplatném převodu pozemků pod dopravním hřištěm, kde probíhá výuka příbramských školáků.

Tu doposud zajišťoval Autoklub Příbram, kterému ale město vloni na podzim vypovědělo smlouvu. „Smlouva byla ukončena na základě rozhodnutí a vůle rady města,“ sdělil dnes pribramag.cz mluvčí příbramské radnice Ondřej Šlechtický.

Jednatel Autoklubu Příbram František Stoklasa k výpovědi pro pribramag.cz uvedl: „Jako důvod uvedli, že se musí předělávat smlouvy, protože nastává nová legislativa a úpravy podle občanského zákoníku.“

Podle posledního rozhodnutí příbramských radních bude opět podepsána smlouva s Autoklubem Příbram. Město při svém rozhodnutí použilo výjimku ze směrnice a smlouvu o zajištění výuky dopravní východy zadalo v režimu přímého zadání.

„Aby byl bezúplatný převod úspěšný, klade si Diamo podmínku, že bude město areál provozovat nekomerčně a nebude mít z jeho provozu zisk. Tato skutečnost umožňuje užití výjimky z platné interní směrnice o veřejných zakázkách, na jejímž základě je možné uvedenou zakázku malého rozsahu zadat formou přímého zadání konkrétnímu uchazeči,“ sdělil Šlechtický.

Autoklub by se tedy měl na dopravní hřiště vrátit poté, co se podepíší smlouvy o zajištění výuky a výpůjčce a také o smlouva s Diamem.

Podle Stoklasy nabraly přípravy mírný skluz, ale vše by se mělo stihnout. Dopravní výchova dětí totiž začíná sice už březnu, ale pouze teorií ve školách, pak teprve následuje praxe na dopravním hřišti.

sdb
 

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.