textařské a redakční služby

Jaké akce proběhnou v červnu v knihovně

27.05.2014 12:13

V úterý 3. června od 17 hodin proběhne přednáška MUDr. Barbory Daňhové na téma: Rehabilitace u jednotlivých nemocí – jaké máme možnosti léčby. V průběhu přednášky probereme stavy po operacích páteře a kloubů, bolesti páteře, bolestivé onemocnění svalů – tenisový loket, karpální tunely, ostruhu, revmatické bolesti, artrózy, bolesti hlavy, bolesti trojklanného nervu, cévní mozkové příhody a dětská mozková obrna. V první části se dozvíme, co který problém znamená a v druhé jakým způsobem jej léčit.

V úterý 10. června od 17 hodin přivítáme  Janu Froňkovou s cyklem Dějiny umění, tentokráte na téma Umění portrétu. Jak již říkal Edgar Degas: „Dělej portréty lidí v jejich přirozených a pro ně typických postojích. Jestliže je pro osobu typické se smát, zachyť ji, jak se směje... Jsou ovšem i pocity, které se nedají reprodukovat.“ Cílem portrétu je přání zobrazit současníky nebo předky a tím jejich podobu zachovat pro budoucnost. Portrétní malba existovala už ve starověku a existuje i dnes, i když jí ve velké míře konkuruje fotografie. Ale umění portrétu je věčné.

V úterý 17. června od 17 hodin se vrátíme společně s Pavlem Čámským k problematice Brd. Jak vypadá v současnosti vývoj ohledně možného vyhlášení CHKO Brdy. Jaké informace se v poslední době objevily v médiích. K těmto tématům se vyjádří předseda představenstva spolku Brdy – Res publika Pavel Čámský.
V úterý 24. června od 17 hodin bude vyprávět své zážitky z cesty po Islandu Barbora Daňhová. Návštěvníci přednášky se dozvědí, co všechno může za týden zažít Příbramák na cestách, co jej může překvapit a s čím se může setkat. Vyprávění bude samozřejmě doplněno fotografiemi a praktickými radami pro všechny, kteří se chystají navštívit tento severský ostrov.
 
Všechny akce proběhnou v hlavní budově Knihovny Jana Drdy (nám. T. G. Masaryka 156).

red

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.