textařské a redakční služby

Jak probíhaly Vánoce s GymBandem (FOTOGALERIE, VIDEO)

30.12.2014 13:12

Vánoční atmosféra se linula Gymnáziem Příbram spolu s tóny školního orchestru GymBandu ve čtvrtek 18. prosince. V hudebním sále školy se konal tradičně Vánoční koncert školního orchestru. Pozváni byli studenti gymnázia, učitelé, ale i rodiče studentů a veřejnost – všech přišlo tradičně hojně a hudební sál s kapacitou 120 míst sotva stačil všechny pojmout.

V programu zazněly známé, ale o to oblíbenější skladby orchestru, jako např. Eye of The Tiger nebo neoficiální znělka orchestru Happy Together. V premiéře pro veřejnost však GymBand představil také část nového repertoáru: ústřední melodii z filmu Sedm statečných a bigbandovou úpravu Evropské hymny.

A co by to bylo za vánoční koncert bez vánočních písní? Orchestr si proto připravil i známé písně Bílé Vánoce anebo Jingle Bells. Hostem večera se stal student septimy, Adam Závodský, který kromě toho, že zaranžoval pro orchestr několik skladeb – Eye of The Tiger a Chariots of Fire, zde představil i svou vlastní tvorbu – Sonátu v klasicistním stylu. A sklidil veliký potlesk.

Členové orchestru si pro své publikum připravili bohaté pohoštění. Hned u vchodu přivítala návštěvníky vůně teplého svařáku, vánočního koření a čaje. Dále pak mohli ochutnat vánočku, vánoční cukroví a jiné sladké, ale i slané pečivo.

Ti, kteří přišli, určitě nelitovali, a ti, kteří byli doma, mohli sledovat celý koncert živě na webu školní televize GymTV. Celou akci s GymBandem připravila Miloslava Šmolíková.

Záznam koncertu:


Kristýna Blahnová, Gymnázium Příbram, Legionářů

Fotogalerie: Jak probíhaly Vánoce s GymBandem (FOTOGALERIE, VIDEO)

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.