textařské a redakční služby

Jak aktivity mají za sebou hasiči z SDH Březové Hory

08.01.2015 07:28

Opět se rok s rokem sešel a my vám chceme přiblížit celoroční činnost našeho hasičského sboru. Sbor dobrovolných hasičů Březové Hory působí ve dvou oblastech – jednotka SDH Příbram VI – Březové Hory a SDH Březové Hory. Jednotka v uplynulém roce 2014 vyjela celkem k 83 ohlášeným požárům, což je o 16 výjezdů více, než tomu bylo v roce 2013. Většina výjezdů se týkala zapálených kontejnerů, z větších akcí to byl požár stodoly – střechy v obci Dubno, požár patrového rodinného domu v Žežicích, požár sokolovny v Milíně nebo pomoc při povodních v Dubenci.

Sbor dobrovolných hasičů se podílel také na různých akcích, včetně těch, které pořádalo město Příbram a další sbory dobrovolných hasičů. Za zmínku určitě stojí oslavy MDŽ (březen), stavění májky na náměstí J. A. Alise na Březových Horách, pálení čarodějnic nebo sběr železného šrotu (duben), výcvik jednotky spojený se soustředěním mladých hasičů – Orlická přehrada – Popelíky (červen), dále příprava a samotná realizace Prokopské pouti (červenec). V rámci upevňování vztahů uvnitř sboru byl uspořádán cyklovýlet na Šumavě a plavba na raftech po Vltavě (srpen). Další velkou akcí bylo tzv. Taktické cvičení jednotky v areálu Oblastní nemocnice Příbram (říjen), Svatomartinský průvod (listopad) nebo Mikulášská nadílka pro děti i dospělé a oslava Silvestra a příchodu Nového roku (prosinec).

Dne 13. září 2014 se konal již 7. ročník Běhu hasičů do Svatohorských schodů o putovní pohár starosty města Příbram 2014 probíhající souběžně s příbramskou Šalmají. Tato akce je spojená s charitativní sbírkou, kdy vybrané peníze putují do Nadačního fondu na Svatohorské schody a zvelebení okolí a část peněz je věnovaná Dětské léčebně Bukovany. V minulém ročníku bylo posláno 4000 korun zmiňovanému nadačnímu fondu a 2500 korun Dětské léčebně Bukovany.

V rámci finanční dotace Města Příbram a Středočeského kraje se uskutečnil repas cisterny CAS 32 na podvozku Tatra. Byla provedena kompletní přestavba celé nástavby. Toto vozidlo slouží jednotce SDH Příbram VI – Březové Hory.

Sbor dobrovolných hasičů Březové Hory nechal kompletně přestavit PS 12 na soutěžní přenosnou stříkačku. Přestavba proběhla v časovém rozmezí březen–červenec 2014, a to za finanční podpory od sponzorů, sboru SDH Březové Hory i samotných členů SDH.

SDH Březové Hory se celoročně účastní hasičských soutěží mužů, žen i dorostu. A za zmínku jistě stojí také účast na některých pietních, kulturních, sportovních a společenských akcích.

Redakční titulek.
Zdeněk Velas, SDH Březové Hory

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.