textařské a redakční služby

Internet by měl být bezpečnější i ve Středočeském kraji

10.03.2014 16:25

Praha - Středočeský kraj se připojí k projektu Kraje pro bezpečný internet.

Kraj se zaměří na tři hlavní body. Jedním z nich je pomoc školám a dalším zařízením v oblasti technického řešení prevence. „Tam má za děti a dospívající totiž zodpovědnost i zřizovatel, respektive škola a my se zaměříme na řešení, které může výrazně omezit zneužívání internetu pro negativní sociálně-patologické jevy a v případě ohrožení může přispět i k odhalení pachatele,“ řekl radní Zdeněk Štefek, který byl za Středočeský kraj určen jako jednatel v rámci projektu.

Dalším bodem bude kvalitnější vzdělávání pedagogických zaměstnanců, ředitelů a dalších pracovníků v oblasti internetových hrozeb a tzv. první pomoc, tedy výroba informačních materiálů s údaji o tom, jak na hrozby reagovat a na koho se obrátit.

Cílem projektu je prevence nebezpečí zaměřeného na cílové skupiny žáků základních a středních škol, učitele a rodiče, seniory, malé a střední podnikatele. Projekt má také zajistit dostatečnou informovanost uživatelů o rizicích a možnostech ochrany před nimi a v neposlední řadě jde o využití zkušeností krajů.

sdb
 

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.