textařské a redakční služby

I tentokrát hrozí propad většího počtu hlasů (NÁZOR)

31.07.2014 11:44

Komunální volby Příbram 2014. Již začátkem příštího týdne vyprší termín, do kterého musí volební strany zaregistrovat své kandidátky pro komunální volby v Příbrami. V pátek 10. října a v sobotu 11. října pak obyvatelé města rozhodnou o své budoucnosti. Příbram potřebuje změnu. Vládní koalice ODS a ČSSD s tichou podporou komunistů dusí rozvoj města a svými mnohačetnými kauzami mu nedělá dobré jméno. V Příbrami bují korupce a klientelismus, řešení každodenních problémů města a jeho obyvatel jde bohužel stranou.

Touha po změně charakterizovala i komunální volby na podzim 2010. Bohužel roztříštěnost alternativní varianty vůči tehdejší zvůli ČSSD a ODS na radnici změnu neumožnila. Ve volbách usilovalo o podporu až příliš nestranických volebních stran (pět) s nezávislými kandidáty: Do zastupitelstva se probojovala pouze jedna – Příbramáci pro Příbram – a získala z pětadvaceti možných pouze jeden mandát. Všechny ostatní nestranické volební strany propadly a s nimi i více než třináct procent hlasů. Stejně neslavně dopadly i některé malé politické strany – například KDU-ČSL, Strana zelených, Zemanovci, Svobodní, Věci veřejné atd. Ty svým volebním neúspěchem způsobily propad dalších více než 13 procent hlasů.

Nebezpečí propadu velkého množství volebních hlasů při kandidatuře většího počtu volebních stran hrozí i tentokrát. Tím by se opět otevřela pro ČSSD, ODS i komunisty pohodlná cesta na radnici a k dalším čtyřem letům vládnutí v Příbrami. To nesmíme dopustit.

Vyzýváme proto všechna sdružení, která hodlají postavit vlastní nestranické kandidátky do komunálních voleb, aby reálně vyhodnotila svou šanci na případný úspěch. Poučte se prosím z minulých voleb a nepodstupujte zbytečné riziko, že nedostatek volebních hlasů ve váš prospěch opět umožní přetrvávání současné nefunkční koalice politických stran ve vedení města. Stejnou výzvu adresujeme i politickým stranám, které dlouhodobě balancují na hraně volitelnosti a jejich hlasy mohou opět propadnout.

Zároveň Vám nabízíme k vyjádření podpory novou nezávislou a nestranickou kandidátku Šance pro Příbram. Jsme připraveni s vámi spolupracovat a společně do budoucna vytvářet silnou nestranickou alternativu vůči současným špatně fungujícím politickým stranám. Buďme zodpovědní. Mysleme na dobro Příbrami a jejích obyvatel.

Obsah příspěvku nemusí vyjadřovat stanovisko redakce. Redakční titulek.
Vladimír Král, mluvčí Šance pro Příbram

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.