textařské a redakční služby

Návraty ke kořenům. V polovině září i Příbram oslaví Dny evropského dědictví

11.08.2014 17:30

Hornické muzeum Příbram. V expozicích Hornického muzea Příbram se můžete v sobotu 13. září připojit ke Dnům evropského dědictví a Dni památek techniky a průmyslového dědictví. Na všech místech, kde hornické muzeum spravuje sbírky, bude vstup za zvýhodněné vstupné 5 Kč.

„Zároveň nabízíme možnost neobyčejného Putování po Březových Horách. Pojďte se projít po místech spojených s hornickou historií, po místech, která na svou minulost poukazují více či méně jasně, ale určitě nám mohou vyprávět,“ zve Roman Abušinov z příbramského muzea.

Vycházky začínají v 10.00, 12.00, 14.00 a 16.00 u pokladny prohlídkového areálu A – „Ševčinský důl“. Končí v ulici Jarolímkovy sady.

Dny evropského dědictví (European Heritage Days, dále EHD) jsou významnou kulturně poznávací společenskou akcí, která slouží k posílení historického povědomí o kulturním dědictví v mezinárodním kontextu.

Historicky první Dny otevřených dveří památek se konaly již v roce 1984 z podnětu Francie. Od roku 1991 se EHD pravidelně konají i v České republice a Hornické muzeum Příbram je každoročně jejich účastníkem. Od roku 1998 je národním garantem EHD Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska. Partnery jsou Ministerstvo kultury ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.

„Prostřednictvím EHD se každoročně otvírají nejširší veřejnosti brány nejzajímavějších architektonických, archeologických, technických a sakrálních památek, muzeí, galerií, knihoven i dalších objektů a prostor, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné,“ dodal Abušinov.

red
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.