textařské a redakční služby

Hořící nemocnice v Příbrami. Cvičení prověřilo složky IZS

17.10.2014 13:25

Ve čtvrtek 16. října v dopoledních hodinách proběhlo taktické cvičení složek integrovaného záchranného systému v budově Oblastní nemocnice v Příbrami. Cílem bylo prověřit spolupráci a koordinaci jednotlivých složek při takto mimořádné události.

Šlo o likvidaci požáru ve třetím patře, kde jsou nevyužívané prostory a nyní simulovaly lůžkového oddělení interny. Požár měl vzniknout v kuchyňce a na oddělení v tu dobu bylo přítomno 20 osob, některé zcela odříznuty v pokojích.

Přivolaní policisté na místě prováděli bezpečnostní uzávěru na příjezdových komunikacích vedoucích do lokality místa zásahu, ale zachovávali bezpečný a plynulý průjezd sanitních vozidel. Dále zamezovali pohybu civilních osob do prostor cvičení.

Další složky zajišťovaly evakuaci objektu, hašení požáru, odvětrávání uměle zadýmených prostor, evidenci zachráněných osob, jejich ošetření a transport. Při cvičení se prověřovalo i třídění raněných, nácvik psychosociální pomoci evakuovaným, procvičení komunikace mezi členy řídícího štábu a dojezdové časy.

Taktické cvičení prokázalo, že všichni zúčastnění jsou velmi dobře připraveni mimořádnou situaci zvládnout.
 

Redakční titulek.
Monika Schindlová, mluvčí PČR

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.