textařské a redakční služby

Hlodavcům se v kanálech daří i vlivem drtičů domovního odpadu

09.04.2014 13:13

Příbram (Příbram) – V polovině dubna zahájí příbramští vodohospodáři plošnou deratizaci stokové sítě. Postupně hodlají využít zhruba sedm tisíc kanalizačních vstupů v lokalitách nejen v lokalitách Příbramska, ale také Sedlčanska, Mníšecka, Říčanska, Jesenicka a Českobrodska (působiště společnosti 1. SčV).



Na hubení hlodavců spotřebují na tunu nástrah. „Domovem potkanů je bohužel zároveň i kanalizační síť, kde je největším problémem jejich výskytu používání drtičů domovních odpadů či zbytky u popelnic a v kanálech. Obyvatelé tak nebezpečným škůdcům vlastně zajišťují přísun potravy a podporují jejich život,“ uvedla Kristina Blaszczyková, tisková mluvčí společnosti 1. SčV.

Vodohospodáři zahájí celoplošnou deratizaci v polovině dubna. Provádí ji každoročně odborná firma podle harmonogramu, a to s ohledem na počasí či na základě oznámení o výskytu hlodavců ze strany obyvatel.

„Deratizace je prováděna umisťováním speciálních nástrah obsahujících rodenticidní přípravky do vlhkého prostředí kanalizačních šachet stokových sítí,“ sdělila Kristina a dodala: „Aby bylo dosaženo maximální účinnosti deratizace a počet hlodavců se dostatečně snížil, je potřeba deratizaci opakovat ještě v podzimních měsících. Skončit by měla do konce listopadu.“

Náklady na hubení hlodavců se letos vyšplhají téměř na půl milionu korun. Zvýšený výskyt potkanů můžete hlásit přímo společnosti 1. SčV.

sdb



Diskusní téma: Hlodavcům se v kanálech daří i vlivem drtičů domovního odpadu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.