textařské a redakční služby

Hasiči ze Sedlčan převzali nový motorový člun (FOTOGALERIE)

20.04.2015 14:38

Na konci března byla slavnostně předána do užívání v areálu záchranné roty ve Zbirohu, která organizačně spadá pod ZÚ Hlučín, nová výjezdová technika – motorový člun, pořízena cestou MV-GŘ HZS ČR z Integrovaného operační programu Evropské unie s názvem „Připravenost HZS ČR k řešení povodní“. Tento člun byl zároveň jeden ze sedmi předaných HZS Středočeského kraje.

Konkrétně se jednalo o gumový nafukovací člun značky Grand Ranger R 420 s čistou hmotností 105 kg s celkovou délkou 420 centimetrů a závěsným turbínovým motorem značky Evinrude 30 JET o výkonu 30 koní.

Uvedený člun byl navíc pořízen jako „komplet“ včetně podvozku pro okamžité připojení za zásahovou techniku typu CAS. Stanice Sedlčany tak po dlouhých letech získala odpovídající moderní techniku pro rychlou a účinnou zásahovou činnost a práci na vodní hladině v celém hasebního obvodu stanice Sedlčany, který patří co do množství a rozlehlosti jak tekoucích, tak stojatých vodních ploch k největším ve Středočeském kraji.

Mezi nesporné výhody této nové techniky je možnost použití i v případě nízké vodní hladiny, protože je člun osazen turbínovým motorem. Mezi další jeho přednosti patří lepší manévrovatelnost a průjezdnost v případě zásahu na všech vodních plochách a samozřejmě i fakt, že gumový člun lze i s motorem, díky své hmotnosti, přenášet na kratší vzdálenosti družstvem příslušníků v počtu 1+3 tam, kde není přímý přístup mobilní požární techniky k vodní ploše.

Uvedenou obměnou stávající zásahové techniky stanice Sedlčany zároveň dojde k posunu původního laminátového člunu RYDS 30 pro práci na vodní hladině v rámci HZS Středočeského kraje.

Pavel Šušola, komisař, pracoviště prevence OOB a KŘ, HZS Středočeského kraje

Fotogalerie: Hasiči ze Sedlčan převzali nový motorový člun (FOTOGALERIE)

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.