textařské a redakční služby

Hasiči vyjížděli ke cvičnému požáru ve sběrném dvoře (FOTOGALERIE)

23.02.2015 07:42

Ve čtvrtek 19. února krátce před zavírací dobou nového sběrného dvora v Příbrami vypukl požár kontejneru se starým ošacením. Naštěstí šlo o prověřovací cvičení dobrovolných hasičů z jednotky SDH Příbram 1.

Cíle cvičení bylo hlavně prověření akceschopnosti jednotky, zjištění doby dojezdu hasičů z jejich základny do nového sběrného dvora, který je na samém konci města, a prověření požárně technických prostředků nového areálu, zejména pak hydrantové sítě.

Hasiči z jednotky JSDH Příbram 1 dojeli na místo prověřovacího cvičení do šesti minut od výjezdu ze své základny a za dalších pět minut byl simulovaný požár, který představovala dýmovnice, uhašen. Doplňování vody do hasičské cisterny bylo z hydrantové sítě objektu, která fungovala bezvadně a měla požadovaný tlak. Na závěr cvičení si hasiči prohlédli celý objekt a jeho požárně bezpečnostní opatření pro případ skutečného zásahu v rámci poznávání svého hasebního obvodu, pro který je jednotka předurčena.

Díky těmto cvičením v reálném prostředí se zdokonalujeme v naší činnosti a jsme pak lépe připraveni na pomoc jak v objektech města, tak při pomoci  našim občanům.

Jaroslav Tvrdík, velitel JSDH Příbram 1
autor fotek: Jiří Podlaha

Fotogalerie: Hasiči vyjížděli ke cvičnému požáru ve sběrném dvoře (FOTOGALERIE)

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.