textařské a redakční služby

FOTO GLOSA: Příbram je vzhůru nohama. Budou volby

21.09.2014 10:44

Volební kampaň je tu a s ní i projevy. Zabrat dostávají reklamní plochy, své o tom ví kandidáti sociální demokracie Petr Větrovský a Josef Řihák ml., které někdo upravil o hanlivé symboly.

V noci z pátku na sobotu si někdo „smlsl“ také na Josefu Řihákovi st., jeho reklamní stojan u soudu skončil hlavou vzhůru. Po Příbrami zmizely nebo byly strženy také některé reklamní plachty TOP 09.

Toto počínání lze jistě považovat za projev, který je nepřijatelný a které si zaslouží odsouzení. Dost možná není motivováno ani odlišným politickým názorem, ale pouze a jen vandalismem či vyšší hladinou alkoholu v krvi.

Na druhou stranu bychom si měli připomenou případ řidiče Romana Smetany, který pomaloval plakáty politických stran a dostal se kvůli tomu až do vězení.

Ničení cizího majetku je nepřípustné a ochranu vlastnictví lze považovat za jeden ze základních rysů stabilní demokratické společnosti. Na druhou stranu reklama ve veřejném prostoru je něco, co se nedá jen tak vypnout. Ocitá se na nejfrekventovanějších místech, atakuje zejména vizuálně, a proto se jí nedá příliš vyhnout. Jak vidíme některé vypjaté či přepjaté projevy odpůrců různých politických stran a osobností (v médiích, na shromážděních, na sociálních sítích), můžeme se domnívat, že se jednoduše nedokážou ovládnout ani na ulici.

Reklama musí být lehce provokativní, musí vzbuzovat emoce, jinak jí nikdo nezaregistruje. Každý jsme jiný a lze si představit, že pro někoho je politická reklama už natolik provokativní, takových červeným hadrem, že přikročí k ničení. I tak by ale měl nést důsledky, podobně jako Smetana.

sdb

Fotogalerie: FOTO GLOSA: Příbram je vzhůru nohama. Budou volby

/album/fotogalerie-foto-glosa-pribram-je-vzhuru-nohama-budou-volby/obraz078-jpg/
/album/fotogalerie-foto-glosa-pribram-je-vzhuru-nohama-budou-volby/obraz080-jpg/

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.